این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Agricultural Science and Technology، جلد ۱۸، شماره ۱، صفحات ۱۴۵-۱۵۴

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Physicochemical Changes in ‘Kaew Kamin’ Mango Fruit Illuminated with UltraViolet-C (UV-C) during Storage
چکیده انگلیسی مقاله The effects of UV-C illumination at the dosage of 6.6 kJ m-2 on postharvest quality of mango fruit cv. ‘Kaew Kamin’ during storage at 25 or 12°C were investigated. The changes in fresh weight, texture, Ripening Index (RI), peel and pulp colours, visual appearance, Total Carotenoids (TC) and Ascorbic Acid (AsA) content were determined on days 0, 4, 8, 12 and 16 of storage. UV-C irradiation effectively maintained the fruit firmness and delayed the increase in RI and the loss of peel greenness over storage. No treatment had any effects on pulp yellowness over storage. The incorporation of UV-C illumination and refrigerated storage (12°C) prevented postharvest disease and maintained nutritional values such as TC and AsA content. In conclusion, UV-C irradiation appears an effective alternative approach to maintain postharvest quality and nutritional values and to extend shelf-life of ‘Kaew Kamin’ mango fruit.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Mango,Postharvest quality,UV-C light

نویسندگان مقاله s promyou |
department of agricultural education, faculty of industrial education, king mongkut’s institute of technology ladkrabang, ladkrabang, bangkok, 10520, thailand.

s supapvanich |
faculty of natural resources and agro-industry, kasetsart university, chalermprakiat sakon nakhon province campus, muang, sakon nakhon, 47000, thailand.


نشانی اینترنتی http://jast.modares.ac.ir/article_13920_d5596aefb492e452feae386cefd6423c.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات