این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Agricultural Science and Technology، جلد ۱۷، شماره ۶، صفحات ۱۴۷۳-۱۴۸۰

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Antioxidant Activity of Purslane (Portulaca oleracea L.) Seed Hydro-alcoholic Extract on the Stability of Soybean Oil
چکیده انگلیسی مقاله In this study, the antioxidant activity and protective effects of Purslane Seed Water-Methanolic Extract (PSWME) in stabilizing SoyBean Oil (SBO) were tested. DPPH radical scavenging activity of PSWME at different concentrations varied significantly (P< 0.05), ranging from 15.41% to 79.06%. Total phenolic content in PSWME was 121.09 mg Gallic Acid Equivalent (GAE) kg-1 dw. The protective effects of PSWME at the level of 100 mg L-1 in stabilizing SBO were tested and compared to BHT in a concentration of 100 mg L-1 by measuring Peroxide Value (PV) and ThioBarbituric Acid (TBA) during accelerated storage (at 60°C). The results showed that PSWME, similar to BHT, reduced the formation of primary and secondary oxidation products in SBO. Therefore, the use of this extract as a natural antioxidant is recommended to prevent the oxidation of vegetable oils.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله DPPH,Oven test,Oxidation,Phenolic compounds

نویسندگان مقاله سیدرضا جلالی موسوی | s r jalali mousavi
department of food science and technology, islamic azad university, damghan branch, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

r نیازمند |
department of food chemistry, research institute of food science and technology, mashhad, islamic republic of iran.

m شهیدی نوقابی | shahidi noghabi
department of food chemistry, research institute of food science and technology, mashhad, islamic republic of iran.


نشانی اینترنتی http://jast.modares.ac.ir/article_13466_0988140c0345560c2cf7139ffd1eac22.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات