این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی کردستان، جلد ۱۸، شماره ۱، صفحات ۸-۱۷

عنوان فارسی ارتباط میزان سرمی اینترلوکین های پیش التهابی (IL ۶) و ضدالتهابی (IL ۱۰) رت با ترکیب اسیدهای چرب روغن های خوراکی مصرفی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: امروزه محققین در تلاش اند که با اصلاح الگوهای غذایی میزان سنتز واکنش‌گرهای التهابی را کنترل و از عوارض بالینی بیماری‌ها بکاهند. این مطالعه نیز قصد دارد اثر روغن‌های خوراکی مختلف موجود در سطح عرضه که الگوی تاثیر پیچیده‌تری نسبت به مصرف اسیدهای چرب خالص بر میزان اینترلوکین‌های IL 6 و IL 10 سرمی دارند را بررسی نماید. مواد و روش‌ها: در یک مطالعه تجربی بر روی مدل حیوانی، 40 رت نر به 5 گروه تقسیم و به مدت 3 هفته با غذای استاندارد تغذیه شدند. از 4 عضو هر گروه نمونه خون تهیه و بقیه رت ها 4 هفته دیگر با غذای استاندارد یا یکی از غذاهای آزمایشی تهیه شده از روغنهای حیوانی، زیتون، سویا و بزرک تغذیه شدند. اسیدهای چرب سرمی به روش کروماتوگرافی گازی و مقدار اینترلوکین‌ها به روش الایزا سنجیده شدند. آنالیز واریانس برای مقایسه میانگین‌ها و آنالیز رگرسیون برای بررسی ارتباط بین متغیرها بکار رفت. نتایج: مصرف روغن حیوانی و روغن سویا بطور معناداری موجب افزایش IL 6 سرمی گردید، در حالیکه روغن بزرک مقدار IL 10 سرمی را افزایش داد. با افزایش اسیدهای چرب سرمی n 6 PUFA افزایش قابل توجهی در میزان IL 6 مشاهده گردید، لیکن میزان اینترلوکین یاد شده با افزایش اسیدهای چرب MUFA کاهش یافت. علاوه بر این، در حالیکه رابطه مستقیمی بین مقدار آراشیدونیک اسید سرمی و میزان IL 6 برقرار بود افزایش دکوزاهگزاانوئیک اسید بطور معکوسی کاهش IL 6 را موجب گردید. نتیجه گیری: غلظت سرمی اسیدهای چرب بر میزان اینترلوکین‌ها مؤثر بوده و در حالیکه روغن‌های حاوی اسیدهای چرب n 3 PUFA اثرات ضدالتهابی از خود نشان می دهند روغن‌های حاوی اسیدهای چرب n 6 PUFA موجب افزایش واکنش‌گرهای پیش التهابی می شوند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسید چرب، اینترلوکین، چربی های غذایی، کروماتوگرافی گازی

عنوان انگلیسی Correlation of serum pro-inflammatory (IL 6) and anti-inflammatory (IL 10) interleukine levels with fatty acid composition of dietary oils in rats
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: Nowadays, proposing dietary recommendations to regulate serum inflammatory mediators is of immense importance. This study is designed to evaluate the effects of different commercial dietary oils which have more complicated effects than pure fatty acids on serum levels of interleukins IL 6 and IL 10. Material and Methods: In this experimental animal study, 40 male rats were divided into 5 groups and received standard chow diet for 3 weeks. At the end of the 3rd week, four rats from each of the 5 groups were sacrificed and blood samples were collected. The remaining rats then received chow diet or an experimental diet containing yogurt butter, olive oil, soybean oil, or flaxseed oil for another 4 weeks. Then, blood samples were collected and serum fatty acid composition was determined by gas chromatography and serum levels of interleukins were obtained by use of ELISA kits. We used variance analysis for comparison of the mean values and regression analysis for assessment of correlation among variables. Results: Consumption of yogurt butter and soybean oil significantly increased serum level of IL 6, whereas IL 10 level increased after consumption of flaxseed oil (p< 0.05). Increase in serum n 6 PUFA, led to a notable increase in IL 6 concentration, but increase in serum MUFA gave rise to decreased IL 6 level. A direct relationship was observed between the levels of arachidonic acid and IL 6. In addition, the level of IL 6 decreased when serum decosahexaenoic acid increased. Conclusion: We showed that composition of serum fatty acids can modulate concentrations of the interleukins. Using oils containing n 6 PUFA led to generation of pro inflammatory mediators, but oils containing n 3 polyunsaturated fatty acids showed anti inflammatory effects.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Dietary fats, Fatty acid, Gas chromatography, Interleukins

نویسندگان مقاله عسگر برخورداری | asgar barkhordari
pharmaceutical biotechnology dept., faculty of pharmacy and pharmaceutical sciences, isfahan university of medical sciences, isfahan, iran.
گروه بیوتکنولوژی دارویی، دانشکده داروسازی و علوم دارویی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

حیدر طویلانی | haydar tavilani
biochemistry and nutrition dept., faculty of medicine, hamadan university of medical sciences.
گروه بیوشیمی و تغذیه، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی همدان (Hamadan university of medical sciences)

ایرج خدادادی | iraj khodadadi
biochemistry and nutrition dept., faculty of medicine, hamadan university of medical sciences. corresponding author
گروه بیوشیمی و تغذیه، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران مولف مسوول
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی همدان (Hamadan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://sjku.muk.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-370&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات