این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۱۷، شماره ۱، صفحات ۱۳۳-۱۴۴
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Modeling Rehydration Behavior of Dried Figs
چکیده انگلیسی مقاله
In this research, rehydration behavior of dried figs was studied at different temperatures (25, 60, 70, 80, and 90°C). The rehydration kinetic was examined using the four most frequently used empirical models, namely, Weibull, Peleg, first-order, and exponential association models. The Weibull model gave the highest coefficient of determination (R2) and the lowest values of root mean square error (RMSE), sum of squared error (SEE), and chi-square (χ2) was considered the best. In all models examined, the equilibrium moisture content showed statistically significant differences as compared to the rehydration temperature. The temperature dependence of kinetic constants was described in terms of Arrhenius relationship. The average activation energy for the four models was 24.362 kJ mol-1. During the rehydration process hardness of dried figs decreased, which was further confirmed by microscopic evaluation. Scanning electron microscopy (SEM) images of rehydrated figs indicated porous structure proposing the presence of free water.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Dried figs,Rehydration,Kinetics Model,Texture
نویسندگان مقاله
s انصاری |
department of food science and technology, science and research branch, islamic azad university, tehran, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
n مفتون آزاد | maftoon azad
fars research center for agriculture and natural resources, zarghan, islamic republic of iran.
a فرحناکی |
department of food science and technology, faculty of agriculture, shiraz university, shiraz, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
e حسینی |
department of food science and technology, science and research branch, islamic azad university, tehran, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
gh اسدی |
department of food science and technology, science and research branch, islamic azad university, tehran, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
نشانی اینترنتی
http://jast.modares.ac.ir/article_11865_b503f4ff095dfa5d8306d1215c3caf21.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات