این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۱۶، شماره ۳، صفحات ۵۶۱-۵۶۸
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Application of Some Antifungal and Antioxidant Compounds Extracted from Some Herbs to Be Used in Cakes as Biopreservatives
چکیده انگلیسی مقاله
It is highly desirable to employ biopreservatives of the antioxidant and antimicrobial properties to avoid the side effects associated with the use of synthetic preservatives. Cake batters containing essential oil extracts of some such Iranian native herbs as: Lemon balm (Melissa officinalis), Camel thorn (Alhagi maurorum) and Ajwain (Trachyspermum copticum), were prepared. The chemical compositions of the essential oil were determined through GC–MS experiments. The shelf lives of the cakes were estimated by TBA (ThioBarbituric Acid) along with mould count measurements at room temperature during a 6 week storage period. The results revealed that these essential oils were fully effective in retarding mould growth and fat rancidity in the cakes. It was therefore concluded that these essential oils are of the potential to be used in the food industry as promising biopreservatives.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Ajwain,antifungal,Antioxidant,Cake,Camel thorn,Lemon balm
نویسندگان مقاله
a ساعتچی |
department of food science, isfahan university of technology, 84156, isfahan, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)
m کدیور |
department of food science, isfahan university of technology, 84156, isfahan, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)
s سلیمانیان زاد | soleimanian zad
department of food science, isfahan university of technology, 84156, isfahan, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)
محمدصادق عبایی | m s
faculty of organic chemistry and natural products, chemistry and chemical engineering research center of iran, p. o. box 14335-186, tehran, islamic republic of iran.
نشانی اینترنتی
http://jast.modares.ac.ir/article_10728_8951997762031971004da32ddcc7066a.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات