این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۱۵، شماره ۶، صفحات ۱۱۸۵-۱۱۹۳
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The Effect of Refining Process on the Conjugated Dienes in Soybean Oil
چکیده انگلیسی مقاله
The present study was carried out to investigate the effect of various refining processes’ conditions on conjugated dienes in soybean oil. Conjugated dienes contents of soybean oil were found to undergo reduction in neutralization and bleaching steps while being increased in deodorization. It was observed that alkali refining (neutralization) through 12 and 14 °Bé, bleaching with either acid activated clay or a mixture of acid activated clay plus activated carbon at 110˚C along with deodorization at 220˚C and at 4 or 8 mbar had the highest effect on reduction of conjugated dienes in soybean oil. Conjugated dienes were in good correlation with peroxide value, free fatty acids, Totox value and as well with p-anisidine value in each step. Overall, alkali refining proved to be the most effective step in reduction of conjugated dienes, free fatty acids and oxidative stability index. Peroxide value, p-anisidine and Totox values changed during refining and got significantly decreased in deodorization.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
z بچاری صالح | bachari saleh
department of food science and technology, faculty of agriculture and natural resources, science and research branch, islamic azad university, tehran, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
h عزت پناه |
department of food science and technology, faculty of agriculture and natural resources, science and research branch, islamic azad university, tehran, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
m امین افشار |
department of animal science, faculty of agriculture and natural resources, science and research branch, islamic azad university, tehran, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
h صفافر |
technical manager, olive oil section, techno azma laboratory, adl blvd, poonak sq., tehran, islamic republic of iran.
نشانی اینترنتی
http://jast.modares.ac.ir/article_5031_5f0da8781136019bd28936a0b8706775.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات