این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Agricultural Science and Technology، جلد ۱۵، شماره ۵، صفحات ۹۲۹-۹۳۹

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Combined Effect of Vacuum Packaging and Sodium Acetate Dip Treatment on Shelf Life Extension of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) during Refrigerated Storage
چکیده انگلیسی مقاله  The present study evaluated the effect of packaging (air, vacuum) with or without addition of sodium acetate (2% W/V) on shelf-life extension of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) under refrigeration, for a period of 18 days. Four different treatments were tested: CAP: control air pack; SAAP: sodium acetate treated aerobic packaging; VP: vacuum packaging in the absence of sodium acetate; and SAVP, sodium acetate under VP. Trimethylamine nitrogen (TMA-N), free fatty acids (FFA) and peroxide values (PV) of SAVP samples were lower compared to the other treatments during the entire refrigerated storage period. In the present study, the thiobarbituric acid (TBA) level showed fluctuations during storage indicating that TBA values may not reveal the actual rate of lipid oxidation. Total viable counts for fresh rainbow trout stored aerobically exceeded 7 log CFU g-1 after 10-11 days, while treatments SAAP and VP reached the same value on days 12 and 16, respectively. In contrast, SAVP samples did not reach this value throughout the 18-day. Psychrotrophic counts of SAVP samples were significantly (P
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله h اعتمادی |
department of seafood processing, college of natural resources, tarbiat modares university, noor, p. o. box 46414-356, mazandaran, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

m رضایی |
department of seafood processing, college of natural resources, tarbiat modares university, noor, p. o. box 46414-356, mazandaran, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

عبدالمحمد عابدیان کناری | abedian kenari
department of aquaculture, college of natural resources, tarbiat modares university, p. o. box 46414-356, noor, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

سیده فاطمه حسینی | s f
department of seafood processing, college of natural resources, tarbiat modares university, noor, p. o. box 46414-356, mazandaran, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)


نشانی اینترنتی http://jast.modares.ac.ir/article_5010_75da9d864c0330c02974c4540dc41182.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات