این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۱۵، شماره ۵، صفحات ۹۴۱-۹۵۰
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Cryoconcentration of Sour Cherry and Orange Juices with Novel Clarification Method; Comparison of Thermal Concentration with Freeze Concentration in liquid Foods
چکیده انگلیسی مقاله
Sour cherry and orange juice were successfully cryoconcentrated. Novel clarification (Electro-Flotation and Ultra-Filtration) improved cryconcentration efficiency. EF-UF clarified sour cherry and orange juices were cryoconcentrated in three stages up to 34.52±0.14, 44.42±0.19, 52.44±0.13 and 28.43±0.16, 40.51±0.15, and 45.42±0.19° Brix at -10˚C respectively. Duncan's multiple range test was used to compare mean values of various parameters. At similar total soluble solid, cryoconcentrated samples showed significantly (P< 0.05) higher retention of aroma number, ascorbic acid, and TAA compared to those thermally concentrated. Thermal concentration induced formation of hydroxymethylfurfural more than cryoconcentration process used for concentration of orange juice.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
m normohamadpor عمران | normohamadpor omran
department of food science and technology, faculty of agriculture, urmia university, urmia, west azarbaijan, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
m kh pirouzifard | m kh
department of food science and technology, faculty of agriculture, urmia university, urmia, west azarbaijan, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
p aryaey |
deprtment of food science and technology, ayatollah amoli branch, islamic azad university, amol, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
m حسن نژاد | hasan nejad
babol aab fruit juice factory, fruit juice analytical and experimental center, shahid salehi street, eastern bande pey, babol, mazandaran, islamic republic of iran.
نشانی اینترنتی
http://jast.modares.ac.ir/article_5017_ae074a690f5896fd5cf99cd2b883591e.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات