این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۱۵، شماره ۵، صفحات ۹۶۱-۹۷۱
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Modeling of Rheological Characteristics of “MalasYazdi” (Punicia granatum L.) Pomegranate Juice
چکیده انگلیسی مقاله
Flow characteristics and rheological parameters of “Malas Yazdi” pomegranate (Punica granatum L.) juice were investigated using rotational viscometer at different temperatures (10, 20, 30, 40, 50, 60 and 70ºC) and concentrations (12, 22, 32, 42 and 52º Brix). The experimental data had the best fitness with Herschel-Bulkley model and the values of flow behavior index (n) varied between 0.97 and 1.45 at all temperatures and concentrations, revealing the shear thickening nature of pomegranate juice. The activation energy of flow (Ea) calculated with respect to apparent viscosity at 40 rpm increased from 9.07 to 24.05 kJ mol-1 as the juice concentration increased from 12 to 52º Brix. Power equation indicated that consistency coefficient increased non-linearly with concentration increase. A mathematical model was developed to describe the influence of temperature and soluble solids on the consistency coefficient of pomegranate juice for the studied conditions.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
s بدبدک |
department of food science and technology, gorgan university of agricultural sciences and natural resources, p.o. box 49138-15739, gorgan, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گلستان (Golestan university)
m کاشانی نژاد |
department of food science and technology, gorgan university of agricultural sciences and natural resources, p.o. box 49138-15739, gorgan, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گلستان (Golestan university)
j حصاری |
department of food science and technology, faculty of agriculture, tabriz university, p.o. box 51666, tabriz, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
سید محمد علی رضوی | s m a
department of food science and technology, ferdowsi university, p.o. box 91775-1163, mashhad, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
نشانی اینترنتی
http://jast.modares.ac.ir/article_5016_9af146611d0c4e807e54f7220482cd62.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات