این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۱۴، شماره ۶، صفحات ۱۲۸۵-۱۲۹۶
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Single- and Multi-Objective Optimization of Low Fat Ice-Cream Formulation, Based on Genetic Algorithms
چکیده انگلیسی مقاله
Application of either protein or carbohydrate-based products as fat replacers in low fat ice-creams can improve the properties of these products. However, the type and level of fat and fat replacer utilized are affected by such different parameters as functional ones, namely: viscosity and overrun, hardness and melting rate, nutritional properties (calories) as well as the price of the final product. Throughout the present study, single- and multi-objective optimization method as based on the genetic algorithms (GAs) was applied to select the suitable fat-free as well as low-fat ice-cream formulations. The data related to single-objective optimization of selected parameters revealed that the ice-creams containing 3.5% Simplesse plus 1.72% fat, and 2.95% Maltodextrin plus 1.87% fat have ended up with the most desirable functional objectives. The application of multi-objective optimization led to a range of solutions of different fat and fat replacer contents out of which the producers can adopt the most suitable choice depending on the needs.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
m جمشیدی |
department of engineering, islamic azad university, shahreza branch
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
n همدمی |
department of food science and technology, college of agriculture, isfahan university of technology, p. o. box 84156, isfahan, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)
sh dohkani |
department of food science and technology, college of agriculture, isfahan university of technology
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)
j کرامت |
department of food science and technology, college of agriculture, isfahan university of technology
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)
نشانی اینترنتی
http://jast.modares.ac.ir/article_4896_5455ba30d9832a205ea41bca47eca41c.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات