این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Agricultural Science and Technology، جلد ۱۴، شماره ۶، صفحات ۱۲۸۵-۱۲۹۶

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Single- and Multi-Objective Optimization of Low Fat Ice-Cream Formulation, Based on Genetic Algorithms
چکیده انگلیسی مقاله Application of either protein or carbohydrate-based products as fat replacers in low fat ice-creams can improve the properties of these products. However, the type and level of fat and fat replacer utilized are affected by such different parameters as functional ones, namely: viscosity and overrun, hardness and melting rate, nutritional properties (calories) as well as the price of the final product. Throughout the present study, single- and multi-objective optimization method as based on the genetic algorithms (GAs) was applied to select the suitable fat-free as well as low-fat ice-cream formulations. The data related to single-objective optimization of selected parameters revealed that the ice-creams containing 3.5% Simplesse plus 1.72% fat, and 2.95% Maltodextrin plus 1.87% fat have ended up with the most desirable functional objectives. The application of multi-objective optimization led to a range of solutions of different fat and fat replacer contents out of which the producers can adopt the most suitable choice depending on the needs.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله m جمشیدی |
department of engineering, islamic azad university, shahreza branch
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

n همدمی |
department of food science and technology, college of agriculture, isfahan university of technology, p. o. box 84156, isfahan, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)

sh dohkani |
department of food science and technology, college of agriculture, isfahan university of technology
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)

j کرامت |
department of food science and technology, college of agriculture, isfahan university of technology
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)


نشانی اینترنتی http://jast.modares.ac.ir/article_4896_5455ba30d9832a205ea41bca47eca41c.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات