این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی کردستان، جلد ۱۷، شماره ۱، صفحات ۱-۱۰

عنوان فارسی بررسی خواص ضد باکتریایی اسانس شیره درخت بنه بر روی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیاکلی وکلوستریدیوم اسپوروژنس
چکیده فارسی مقاله چکیده زمینه و هدف: باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیا کلی و کلوستریدیوم اسپوروژنز به طور معمول می توانند مسمومیتهای غذایی و التهاب‌های گوارشی را در انسان ایجاد کنند . اسانس شیره بنه (Pistacia atlantica subsp.kurdica) یا پسته وحشی به عنوان ترکیب ضد میکروبی در مقابل اکثر میکروارگانیسم ها شناخته شده است. هدف از این تحقیق تعیین فعالیت ضد میکروبی اسانس بر روی سویه های باکتریایی در شرایط آزمایشگاهی می باشد. روش بررسی: در این تحقیق، اثرات ضد باکتریایی اسانس الکلی شیره بنه، بر روی باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس (PTCC 1431 ) ، اشریشیاکلی(PTCC 1338 ) و کلوستریدیوم اسپوروژنس(PTCC 1651 ) در سه تکرار، به روش دیسک کاغذی ( تعیین قطر هاله عدم رشد) و رقت سازی در لوله، تعیین حداقل غلظت ممانعت کنندگی ( MIC ) و حداقل غلظت کشندگی ( MBC) مورد ارزیابی قرار گرفت. جهت آنالیز آماری از نرم افزار SPSS و آزمون آماری t استفاده شد. یافته ها: بر اساس نتایج، فعالیت ضد میکروبی، قطر هاله عدم رشد میکروارگانیسم های استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیاکلی (در غلظت mg/ml 50 ) و کلوستریدیوم اسپوروژنس در غلظت ( mg/ml 120 )، به ترتیب 32/0 ± 14/13 ، 4/0 ± 16/11 و 3/0 ± 8/8 تعیین شد، که استافیلوکوکوس اورئوس، بیشترین حساسیت و کلوستریدیوم اسپوروژنس بیشترین مقاومت را به اسانس شیره بنه نشان داد. نتایج حداقل غلظت ممانعت کننده (MIC) برای کلوستریدیوم اسپوروژنس، اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب mg/ml 80، 5/5 و 6/0 تعیین شد و همچنین نتایج غلظت کشنده (MBC) برای کلوستریدیوم اسپوروژنس، اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب 120، 80 و20 میلی گرم بر میلی لیتر تعیین گردید. نتیجه گیری: اسانس الکلی شیره بنه بر روی باکتری های کلوستریدیوم اسپوروژنس، اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس نه تنها خاصیت بازدارندگی بلکه خاصیت ضد باکتریایی نیز داشت. با مطالعه اثرات ارگانولپتیک اسانس شیره بنه در غذا می توان به عنوان یک ماده محافظت کننده استفاده نمود. واژه های کلیدی: درخت بنه ، هاله عدم رشد، ضد باکتری، استافیلوکوکوس اروئوس، اشریشیاکلی. وصول مقاله: 24/01/90 اصلاحیه نهایی: 17/09/90 پذیرش مقاله: 19/09/90
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Antibacterial effect of essential oil of mastic resin on Staphylococcus aureus, Escherichia coli and Clostridium sporogenes
چکیده انگلیسی مقاله ABESTRACT Background and Aim: Staphylococcus aureus, Escherichia coli and Clostridium sporogenes can produce food poisoning and gastro enteritis in human beings. Alcoholic Essential oil of Bene tree exudates or wild pistachio (Pistacia atlantica subsp.kurdica) has known antimicrobial activity against most microorganisms. The aim of this study was to determine in-vitro antimicrobial activity of Bene tree essential oil exudates. Material and Method: In this study, antibacterial effects of alcoholic essential oil of Bene tree exudates on Staphylococcus aureus (PTCC 1431), Escherichia coli (PTCC 1338) and Clostridium sporogenes (PTCC 1651) were examined three times, by filter paper disc diffusion method, broth dilution method, determination of minimal inhibitory concentration (MIC) and minimal bactericidal concentration (MBC). For data analysis we used SPSS software and t-test. Results: On the basis of statistical results, inhibition zones of Staphylococcus aureus, Escherichia coli, each with concentration of 50mg/ml and Clostridium sporogenes with concentration of 120 mg/ml bacteria were 13.14±0.32, 11.16±0.4 and 8.8±0.3 respectively. Staphylococcus aureus was the most sensitive and Clostridium sporogenes was the most resistant bacteria to essential oil of Bene. Minimal inhibitory concentrations for Clostridium sporogenes, Escherichia coli and Staphylococcus aureus were 80, 5.5 and 0.6 mg/ml respectively and respective minimal bactericidal concentrations for Clostridium sporogenes, Escherichia coli and Staphylococcus aureus were determined 120, 80 and 20 mg/ml. Conclusion: Alcoholic essential oil of Bene tree exudates exhibited not only inhibitory effect but also antibacterial effects on the Staphylococcus aureus (PTCC 1431), Escherichia coli (PTCC 1338) and Clostridium sporogenes (PTCC 1651). Considering the organoleptic effects of alcoholic essential oil of Bene tree, it can be used as a preservative. Key words: Pistacia atlantica subsp.kurdica, Inhibition zone, MIC, MBC. Received: Apr 12, 2011 Accepted: Dec 9, 2011
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Pistacia atlantica subsp.kurdica, Inhibition zone, MIC, MBC.

نویسندگان مقاله قربانمحمد حنفی | ghorban mohammad hanafi
master of food science and technology, islamic azad university, research and science branch, tehran, iran.
دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

شعله درویشی | shoaleh darvishi
food science and technology dept., islamic azad university, sanandaj branch, sanandaj, iran.
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، سنندج، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی سنندج (Islamic azad university of sanandaj)

نازیلا درویشی | nazila darvishi
general practitioner, researcher, research center for gastroenterology and liver disease, kurdistan university of medical sciences, sanandaj, iran.
پزشک عمومی، محقق، مرکز تحقیقات گوارش وکبد، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی کردستان (Kordestan university of medical sciences)

سید مهدی سیدین اردبیلی | seyed mehdi sayedin ardabili
food science and technology dept., islamic azad university, research and science branch, tehran, iran.
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

فردین میر احمدی | fardin mir ahmadi
food science and technology dept., islamic azad university, sanandaj branch, sanandaj, iran.
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، سنندج، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی سنندج (Islamic azad university of sanandaj)


نشانی اینترنتی http://sjku.muk.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-320&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات