این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۱۳، شماره Number ۶، صفحات ۸۵۵-۸۶۸
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Evaluation of Green Tea (Camellia sinenses) Extract and Onion (Allium cepa L.) Juice Effects on Lipid Degradation and Sensory Acceptance of Persian Sturgeon (Acipenser persicus) Fillets: A Comparative Study
چکیده انگلیسی مقاله
This study was carried out to evaluate the effects of red onion (Allium cepa L.) juice and green tea (Camellia sinenses) extract on lipid oxidation and sensory characteristics of refrigerated (4ºC) sturgeon fillets (Acipenser persicus). Fresh fillets were tumbled in 1%, 2.5%, and 5% (v/v) aqueous solutions of onion Juice (OJ) and tea extract (TE), and then stored for up to 8 days at 4°C in a refrigerator. Chemical indices of lipid oxidation as assayed by heme iron, thiobarbituric acid and free fatty acid contents indicated much more reduction in 2.5%TE, 5%TE and 5%OJ-treated samples relative to the other samples (P 2.5 % OJ>1% TE = 1% OJ. Based on sensory scores, higher amounts of onion juice (>1%) were more effective to improve attributive characteristics of the fillets.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Green tea,Lipid degradation onion,Sturgeon fillets
نویسندگان مقاله
s حق پرست |
department of seafood processing, faculty of fisheries, gorgan university of agricultural sciences and natural resources, gorgan, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گلستان (Golestan university)
h کشیری |
department of seafood processing, faculty of fisheries, gorgan university of agricultural sciences and natural resources, gorgan, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گلستان (Golestan university)
gh علیپور |
department of seafood processing, faculty of fisheries, gorgan university of agricultural sciences and natural resources, gorgan, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گلستان (Golestan university)
b شعبانپور |
department of seafood processing, faculty of fisheries, gorgan university of agricultural sciences and natural resources, gorgan, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گلستان (Golestan university)
نشانی اینترنتی
http://jast.modares.ac.ir/article_4751_02f17617748255075056f25d4b259c70.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات