این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی کردستان، جلد ۱۶، شماره ۴، صفحات ۹-۲۵

عنوان فارسی اثر متفاوت چربی های مختلف غذایی بر ترکیب اسیدهای چرب سرم و الگوی لیپیدی در رت
چکیده فارسی مقاله چکیده زمینه و هدف: ارتباط بیماریهای قلبی- عروقی با چربیهای غذایی شناخته شده است. این مطالعه با هدف بررسی اثر روغنهای مختلف خوراکی بر ترکیب اسیدهای چرب سرم و الگوی لیپیدی رت انجام گرفت. روش بررسی: در یک مطالعه تجربی 40 رت نر به 5 گروه تقسیم و به مدت 3 هفته با غذای استاندارد تغذیه شدند. از 4 عضو هر گروه نمونه خون تهیه و بقیه رت‌ها 4 هفته دیگر با غذای استاندارد یا یکی از غذاهای آزمایشی تهیه شده از روغنهای حیوانی، زیتون، سویا و بزرک تغذیه شدند. اسیدهای چرب سرمی به روش کروماتوگرافی گازی و مقدار لیپیدها توسط کیتهای آنزیمی سنجیده شد. یافته‌ها: اسیدهای چرب اشباع، تک غیراشباع، چند غیراشباع n 6 PUFA و n 3 PUFA سرمی به ترتیب با مصرف روغنهای حیوانی، زیتون، سویا و بزرک بطور معناداری افزایش یافت. همچنین دریافت روغنهای زیتون، سویا و بزرک موجب افزایش معناداری در میزان کل اسیدهای چرب غیراشباع سرمی گردید. مصرف روغنهای سویا و بزرک در مقایسه با روغن حیوانی، میزان PUFA تام سرمی را افزایش و روغن بزرک کاهش معناداری را در نسبت n 6:n 3 PUFA سرمی موجب گردید. تری گلیسرید سرمی با مصرف روغنهای زیتون، سویا و بزرک کاهش یافت در حالیکه توتال کلسترول اختلاف معناداری در گروههای مختلف نداشت. مجموعه رتهای دریافت‌کننده روغن از میزان LDL C سرمی کمتری برخوردار بودند ولی افزایش HDL C تنها با مصرف روغن حیوانی و زیتون مشاهده شد. نتیجه‌گیری: ترکیب اسیدهای چرب سرمی تابعی از ترکیب چربیهای غذایی بوده و روغنهای خوراکی سطح عرضه بطور متفاوتی بر الگوی لیپیدی سرم تأثیر می‌گذارند. کلید واژه ها: بیماریهای قلبی- عروقی، چربیهای غذایی، اسید چرب، کروماتوگرافی گازی وصول مقاله: 1/2/90 اصلاحیه نهایی: 5/5/90 پذیرش مقاله: 10/8/90
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Different effects of dietary fats on serum fatty acid composition and lipid profile in rat
چکیده انگلیسی مقاله ABSTRACT Background and Aim: The correlation between dietary fat and coronary heart disease (CHD) has been clearly established. This study was designed to investigate the effects of different dietary oils on serum fatty acid composition and lipid profile in rats. Material and Methods: In this experimental study, 40 male rats were assigned to 5 groups and received standard chow diet for 3 weeks. At the end of the 3rd week, blood samples were obtained from four rats in every group. The remaining rats received standard chow diet or experimental diet (chow diet supplemented with yogurt butter, olive oil, soybean oil, or flaxseed oil for another 4 weeks. Serum fatty acid composition was analyzed by gas chromatography whereas serum lipids were determined by use of enzyme kits. Results: Total saturated, monounsaturated, and n-6 and n-3 polyunsaturated fatty acids (PUFA) were significantly higher in the rats which received yogurt butter, olive, soybean, and flaxseed oils, respectively. In addition, consumption of olive, soybean, and flaxseed oil markedly increased total unsaturated fatty acids. There was a significant increase in total PUFA after consumption of soybean or flaxseed oils in comparison to yogurt butter. A marked reduction was observed in n 6:n 3 PUFA ratio in the rats that consumed flaxseed oil. Serum triglycerides significantly decreased after consumption of olive, soybean, and flaxseed oils, whereas no change was observed in the total cholesterol. Olive oil and yogurt butter consumption led to increased HDL-C, but a noticeable decrease occurred in LDL-C in the rats of all test groups. Conclusion: Different dietary oils differentially affect serum fatty acid composition and serum lipid profiles. Key words: Cardiovascular Diseases, Dietary Fats, Fatty Acid, Gas Chromatography Received: Apr 21, 2011 Accepted: Nov 1, 2011 Conflict of interest: Nill
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله عسگر برخورداری | asgar barkhordari
master of bio chemistry, hamedan university of medical sciences, hamadan, iran.
کارشناس ارشد بیوشیمی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی همدان (Hamadan university of medical sciences)

حیدر طویلانی | haydar tavilani
bio chemistry dept., hamedan university of medical sciences, hamadan, iran.
گروه بیوشیمی و تغذیه، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی همدان (Hamadan university of medical sciences)

ایرج خدادادی | iraj khodadadi
bio chemistry dept., hamedan university of medical sciences, hamadan, iran.
گروه بیوشیمی و تغذیه، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی همدان (Hamadan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://sjku.muk.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-310&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات