این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Agricultural Science and Technology، جلد ۹، شماره Number ۴، صفحات ۲۵۹-۲۶۵

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Adsorption-Desorption Hysteresis Effect on Pistachio Nuts
چکیده انگلیسی مقاله The equilibrium moisture content is an important parameter for several post-harvesting operations for pistachio nuts, such as drying processes and storage. In this re-search the adsorption and desorption equilibrium moisture content were determined for two major varieties of Iranian pistachios at 11 to 85 percent relative humidities and a con-stant temperature of 50°C. A significant hysteresis effect between the adsorption and de-sorption processes was observed statistically. For predicting the adsorption and desorp-tion EMC, the Halsey model was found the most proper equation for adsorption processes for two varieties (Ohadi and Kalehghochi), whereas the Oswin and Smith models were most appropriate for Ohadi and Kalehghochi for desorption processes, respectively, at constant a temperature of 50°C.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Adsorption,Desorption,hysteresis,Pistachio

نویسندگان مقاله علی اکبر زمردیان | a a
department of agricultural engineering, shiraz university, shiraz, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شیراز (Shiraz university)

رضاعلی توکلی | r a
department of agricultural engineering, shiraz university, shiraz, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شیراز (Shiraz university)


نشانی اینترنتی http://jast.modares.ac.ir/article_4442_1ffc87947953d1d2c9839f83ee22e0c0.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات