این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۳، شماره Number ۲، صفحات ۱۱۳-۱۱۹
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Organoleptic Characteristics of Whey Treated by Cation Exchange Resin
چکیده انگلیسی مقاله
A single column cation exchanger resin was used to eliminate cations from renet cheese whey, with particular reference to the improvement of taste and flavor. Ten panelists were convened to assess the contribution of the mineral components to the salty taste of whey, judging on the basis of taste, flavor and color. The organoleptic characteristics of untreated whey were arbitrarily assigned a score of zero and the best treated whey in terms of quality, a score of 20. The use of a strong-acid cation exchange resin resulted in the removal of 28% of the calcium and 45% of the magnesium from treated whey with a concomitant increase in the concentration of sodium. The average score of treated whey increased from zero, for untreated whey, to 19.7 for the first element of whey passed through cation exchange resin.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Cation exchange,Flavor,Resin,Taste,Whey
نویسندگان مقاله
m صفری |
institute of aboureyhan, university of tehran. p.o.box 4117. tehran, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
r شاه نظری |
institute of aboureyhan, university of tehran. p.o.box 4117. tehran, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
نشانی اینترنتی
http://jast.modares.ac.ir/article_4628_68eb440fcc9a7d0dc6cecfcc8e3b7904.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات