این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی کردستان، جلد ۱۵، شماره ۴، صفحات ۳۳-۴۲

عنوان فارسی تأثیر عصاره متانولی و ان- هگزانی تره بر برخی شاخص‌های انعقادی در محیط آزمایشگاه
چکیده فارسی مقاله چکیده زمینه و هدف: Allium porrum L. یا تره، گیاهی از خانواده Liliaceae است و به طور گسترده در غذاهای ایرانی به عنوان طعم دهنده و در طب سنتی ایران کاربردهای مختلف درمانی برای آن ذکر شده است. در مناطق غرب ایران عقیده بر این است که آب تازه این گیاه باعث جلوگیری از خونریزی از بینی می‌شود. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر عصاره های متانولی و ان- هگزانی این گیاه بر تست‌های انعقادی در انسان در محیط آزمایشگاه، طراحی و اجرا شد. روش بررسی: برای تهیه عصاره متانولی و ان- هگزانی گیاه تره از روش استخراج پیوسته استفاده شد. عصاره با غلظت‌های مختلف تهیه و تأثیر آن بر شاخص‌های انعقادی زمان پروترومبین (PT)، زمان نسبی ترومبوپلاستین (PTT) و زمان انعقاد (CT) بررسی شد و نتایج بوسیله آنالیز واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره متانولی تره باعث افزایش شاخص‌های انعقادی PT و PTT شد، اما تأثیر معنی‌داری بر شاخص انعقادی CT نداشت. از طرفی عصاره ان- هگزانی باعث کاهش PT و افزایش CT شد. نتیجه‌گیری: یافته‌های حاصل از این مطالعه حاکی از تأثیر ضد انعقادی عصاره تره می‌باشد. با این وجود بخشی از نتایج این مطالعه اثرات ضد و نقیضی از تأثیر فراکسیون‌های مختلف را نشان داد که جهت روشن شدن موضوع و پیدا کردن مکانیسم‌های احتمالی، مطالعات بیشتر در مدل‌های حیوانی ضروری است. کلید واژه‌ها: تره، زمان پروترومبین، زمان نسبی ترومبوپلاستین، زمان انعقاد، وصول مقاله: 28/4/89 اصلاحیه نهایی: 6/9/89 پذیرش مقاله: 29/9/89
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تره، زمان پروترومبین، زمان نسبی ترومبوپلاستین، زمان انعقاد

عنوان انگلیسی Effect of methanolic and n-hexanic extracts of Allium porrum L. on some human coagulation tests in vitro
چکیده انگلیسی مقاله ABSTERACT Background and Aim: Allium porrum L. is a plant from the Liliaceae family and has been used in Iranian foods as flavor. It has been used in traditional medicine in different ways. In the western parts of Iran, people believe that the fresh Allium juice can inhibit epistaxis. The aim of this study was to evaluate the effects of methanolic and n-hexanic extracts of Allium porrum L. on coagulation tests in human beings in vitro. Materials and Methods: The methanolic and n-hexanic extracts of Allium porrum L. were prepared using continuous extraction method. Effect of different concentrations of extracts on prothrombin time (PT), partial thromboplastin time (PTT) and clotting time (CT) was evaluated. The result was analyzed by analysis of variance. Results: The results of the present study showed that the methanolic extract of Allium porrum increased PT and PTT but failed to change the clotting time. In the presence of N-hexanic extract, clotting time increased but PT decreased. Conclusion: The results of this study indicated that Allium porrum extracts had a significant anti-coagulatory effect. However, some of the findings of this study are controversial, and further studies on animal models are needed in order to clarify the possible mechanisms. Key words: Allium porrum L., Prothrombin time, Partial thromboplastin time, Clotting time. Conflict of Interest: Nill Received: July 19, 2010 Accepted: Dec 20, 2010
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله نگین ملاسلیمی | negin mollasalimi
student, student research home, sanandaj education office, sanandaj, iran.
دانش آموز، پژوهش سرای دانش آموزی ناحیه دو آموزش و پرورش شهرستان سنندج، سنندج، ایران

فاطمه قنبری | fatemeh ghanbari
student, student research home, sanandaj education office, sanandaj, iran.
دانش آموز، پژوهش سرای دانش آموزی ناحیه دو آموزش و پرورش شهرستان سنندج، سنندج، ایران

اسماعیل ایزدپناه | esmael izadpanah
ph.d of physiology, department of physiology and pharmacology, center for cellular and molecular research, kurdistan university of medical sciences, sanandaj, iran
ph.d فیزیولوژی، گروه فیزیولوژی و فارماکولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی کردستان (Kordestan university of medical sciences)

هیمن خسروپناه | himan khosropanah
biology dept., isalmic azad university, sanandaj branch, sanandaj, iran.
گروه زیست شناسی گیاهی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، سنندج، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی سنندج (Islamic azad university of sanandaj)

امین رستمی | amin rostami
organic chemistry dept., faculty of sciences, kurdistan university, sanandaj, iran.
گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کردستان (Kordestan university)

عباس احمدی | abas ahmadi
ph.d student of molecular medicine, center for cellular and molecular research, kurdistan university of medical sciences, sanandaj, iran
دانشجوی دکترای پزشکی مولکولی و عضوی هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی کردستان (Kordestan university of medical sciences)

سلیمان کرد | soleiman kurd
msc student of cellular and molecular biology, department of biology, kurdistan university, sanandaj, iran.
دانشجوی کارشناسی ارشد سلولی و مولکولی، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کردستان (Kordestan university)

امیر امینی | amir amini
msc of exercise physiology, faculty of physical education amp;amp; sport sciences. university of tehran, tehran, iran.
کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

اشکان توکلی | ashkan tavakoli
msc student of organic chemistry, faculty of sciences, kurdistan university, sanandaj, iran.
دانشجوی کارشناسی ارشد شیمی آلی، دانشکده علوم، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کردستان (Kordestan university)

کامبیز حسن زاده | kambiz hasanzadeh
physiology and pharmacology dept., cellular and molecular research center, kurdistan university of medical sciences, sanandaj, iran.
گروه فارماکولوژی، مرکز تحقیقات علوم سلولی و مولکولی و گروه فیزیولوژی و فارماکولوژی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی کردستان (Kordestan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://sjku.muk.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-267&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات