این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی کردستان
، جلد ۱۵، شماره ۳، صفحات ۲۰-۲۸
عنوان فارسی
بررسی میزان مواجهه شغلی کارگران با غبار آرد در کارخانههای آرد استان همدان
چکیده فارسی مقاله
چکیده زمینه و هدف: آرد گندم یک ذره آلی پیچیده محسوب میشود و شامل گستره متنوعی از اجزاء آلرژی زا و آنتیژنیک بوده و کارگران شاغل در کارخانههای تولید آرد در مواجهه با این عوامل قرار دارند. مواجهه با ذرات آرد گندم میتواند منجر به عوارض ریوی با شدت و ماهیت متفاوت از علایم تحریکی ساده تا رینیت آلرژیک و آسم شغلی شود. هدف از این پژوهش سنجش میزان تراکم ذرات قابل استنشاق آرد در هوای تنفسی و میزان گلیادین ذرات آرد بعنوان یکی از آلرژنهای مهم و تعیین ارتباط بین میزان تراکم ذرات قابل استنشاق آرد و تراکم گلیادین در هوای استنشاقی کارگران میباشد. روش بررسی: طی یک مطالعه توصیفی- تحلیلی تعداد 64 نمونه از هوای استنشاقی محیط کار کارگران کارخانجات آرد استان همدان بوسیله پمپهای استاندارد نمونه برداری هوا تهیه گردید. میزان ذرات قابل استنشاق هوای منطقه تنفسی کارگران به روش وزن سنجی و سنجش میزان گلیادین موجود در ذرات گرد و غبار به روش الایزا صورت گرفت. یافتهها: میزان میانگین ذرات قابل استنشاق هوای منطقه تنفسی کارگران در کلیه کارخانجات تحت مطالعه بیش از حد مجاز بوده (1.64 4.68 mg/m3) و ارتباط مستقیم معنیداری بین میزان ذرات گرد و غبار و محتوای گلیادین آنها مشاهده گردید (R2 = 0.708, p< 0.05). علاوه بر این مشخص گردید که توزیع تراکم ذرات قابل استنشاق و میزان آلرژن گلیادین در ایستگاههای کاری مختلف، متفاوت بوده و در بخش کیسه گیری آرد از حداکثر میزان برخوردار است. نتیجهگیری: مطالعه حاضر نشان داد که میزان تراکم ذرات قابل استنشاق در کلیه کارخانجات تولید آرد استان همدان بیش از حد مجاز (0.5 mg/m3) بوده و کارگران شاغل در واحدهای کیسه گیری آرد بیش از دیگر کارگران در معرض مواجهه با هوای تنفسی آلوده قرار داشته و گلیادین بیشتری را نیز در محیط کار خود تنفس مینمایند. کلید واژهها: مواجهه، آنتی ژن، آرد، گلیادین وصول مقاله: 20/3/89 اصلاحیه نهایی: 13/5/89 پذیرش مقاله: 20/5/89
کلیدواژههای فارسی مقاله
مواجهه، آنتی ژن، آرد، گلیادین
عنوان انگلیسی
Evaluation of the rate of occupational exposure to wheat flour dust in wheat flour mill factories in Hamedan
چکیده انگلیسی مقاله
ABSTRACT Background and Aim: Wheat flour is a complex organic particle containing an array of different allergic and antigenic components. Exposure to flour dust may result in a variety of respiratory problems such as allergic responses, occupational asthma and allergic rhinitis. The aim of the present study was to assess the concentration of inhalable dust and gliadin of flour dust as an important wheat flour allergen and to determine the relationship between concentrations of flour dust and that of gliadin in the air breathed by the workers in different workstations of wheat flour mill factories. Materials and Methods: This was a cross-sectional descriptive study. 64 air samples were collected by means of universal air sampling pumps. Inhalable flour dust density was measured by gravimetric method and flour dust gliadin concentration was determined by enzyme linked immunosorbent assay (ELISA). Results: The mean flour dust density was higher than that of permissible limit in all wheat flour mill factories (1.64 4.68 mg/m3) and showed a significant positive relation with gliadin concentration (R2 = 0.708, p< 0.05) in all factories. In addition, Inhalable dust density and gliadin concentration have been different in different stations of the factories and were highest in flour packing workstation. Conclusion: This study revealed the density of Inhalable flour dust had been higher than the level of permissible limit (0.5 gr/m3) and the workers in Hamadan flour mills are exposed to a dangerous level of flour dust, and inhale a high level of gliadin in all flour packing unites of the factories in Hamedan. Key words: Exposure, Antigen, Flour, Gliadin Conflict of Interest: Nill Received: June 10, 2010 Accepted: Aug 11, 2010
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Exposure, Antigen, Flour, Gliadin
نویسندگان مقاله
ایرج خدادادی | iraj khodadadi
biochemistry and nutrition dept., faculty of medicine, hamadan university of medical sciences, hamadan, iran.
گروه بیوشیمی و تغذیه، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی همدان (Hamadan university of medical sciences)
محمد عبدی | seyed mehdi tabatabaee
laboratory sciences dept., faculty of paramedical, kurdistan university of medical sciences, sanandaj, iran.
گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کردستان (Kordestan university of medical sciences)
محسن علی آبادی | mohsen aliabadi
occupational health dept., faculty of health, hamadan university of medical sciences, hamadan, iran.
گروه بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی همدان (Hamadan university of medical sciences)
عفت السادات میرمعینی | mohammad aghazadeh amiri
pharmacist, hamadan health center, hamadan university of medical sciences, hamadan, iran.
دکترای داروسازی، مرکز بهداشت شهرستان همدان، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی همدان (Hamadan university of medical sciences)
محمد صالح واحدی | mohammad saleh vahedi
anesthesiology dept., faculty of paramedical, kurdistan university of medical sciences, sanandaj, iran.
گروه هوشبری، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کردستان (Kordestan university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://sjku.muk.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-251&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات