این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی کردستان
، جلد ۱۳، شماره ۴، صفحات ۲۳-۲۹
عنوان فارسی
بررسی تأثیر عصاره زعفران بر الگوی الکتروفورتیک اجزای پروتئینی سرم در موشهای سوری نر
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: با توجه به کاربرد وسیع زعفران بعنوان رنگ و چاشنی در الگوی تغذیه مردم بسیاری از مناطق جهان، این تحقیق جهت تعیین اثرات احتمالی عصاره زعفران بر روی اجزای پروتئینی خون در موش سوری انجام گرفت. روش بررسی: بدین منظور پنج گروه هشت تایی از موشهای آزمایشگاهی کوچک نر بالغ مورد استفاده قرار گرفت. گروه کنترل (sham) نرمال سالین دریافت کرد و چهار گروه دیگر چهار دوز متفاوت 25، 50، 100 و 200 mg/kg/48h از عصاره زعفران را به مدت 20 روز دریافت کردند. پروتئینهای پره آلبومین، آلبومین، آلفا-1، آلفا-2، بتا، و گاما گلبولینها با روش الکتروفورز از سرم جدا گردید و با استفاده از آنالیز رایانه ای مقدار آنها اندازهگیری شد. نسبت A/G (نسبت آلبومین به گلبولین) با توجه به الگوی الکتروفورتوگرام محاسبه گردید. یافتهها: میانگین سطح سرمی پره آلبومین و آلبومین در گروههای تجربی دوم (mg/kg/48h 50) و سوم (mg/kg/48h 100) با گروه کنترل تفاوت معنیدار داشته اما بین سایر گروهها و گروه کنترل تفاوت معنیداری مشاهده نشد. سطح سرمی آلفا-1 در هیچ یک از گروهها تفاوت قابل ملاحظهای با گروه کنترل نداشت. میانگین سطح سرمی آلفا-2 و بتا در گروههای تجربی تیمار شده با دوزهای mg/kg/48h 25، 50 و 100 و سطح سرمی گاما در گروههای تیمار شده بادوزهای mg/kg/48h 100 و 200 نسبت به گروه کنترل تفاوت معنیداری نشان داد (05/0p<). همچنین نسبت A/G در همه گروههای تجربی در مقایسه با گروه کنترل بصورت وابسته به دوز تفاوت معنیداری نشان میدهد (05/0p<). نتیجهگیری: با توجه به اینکه سنتز آلبومینها در کبد صورت میگیرد افزایش میزان آلبومین نشان دهنده بهبود عملکرد کبد در اثر تزریق عصاره زعفران میباشد. همچنین افزایش سنتز گلبولینها و کاهش نسبت A/G نشان میدهد عصاره زعفران توانسته بدون ایجاد تحریک آنتی ژنیک موجب تقویت سیستم ایمنی گردد. کلید واژهها: آلبومین، گلبولین، سرم، موش سوری، زعفران وصول مقاله: 22/4/87 اصلاح نهایی: 20/8/87 پذیرش مقاله: 28/8/87
کلیدواژههای فارسی مقاله
آلبومین، گلبولین، سرم، موش سوری، زعفران
عنوان انگلیسی
Effect of saffron extract on electrophoretic pattern of serum proteins in the male mice
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aim: Due to widespread use of saffron (Crocus sativus L) as food colorant and flavor, and its reputation in folk medicine as a drug, recent studies revealed that main components of saffron are the carotenoids: crocin, crocetin, picrocrocin and safranal which have a large number of physiological effects on different biological systems. Our objective was to assess the efficacy of Crocus sativus on serum proteins pattern in the male mice. Material and Methods: Five groups including eight adult male Balb/C mice were used in this study. Normal saline administered as placebo to control group and saffron extract in doses of 25 mg/Kg/48hr, 50 mg/Kg/48hr, 100 mg/Kg/48hr and 200 mg/Kg/48hr were injected intra peritoneally for 20 days to experimental groups. The levels of Albumin, Alpha-1, Alpha-2, Beta and Gamma globulins were separated electrophoretically and A/G ratio was calculated from the pattern of electrophoretogram. Results: The result indicated that the levels of Albumin increased significantly in two experimental groups that had received 50 mg/Kg/48h and 100 mg/Kg/48h extract of Saffron as compared to the control group, the levels of Alpha-1 didn't have any remarkable changes in any group. The injection of 50 mg/Kg/48h, 100 mg/Kg/48h and 200 mg/Kg/48hr extract of saffron decreased (p< 0.05) the Alpha-2 level in plasma as compared to the control group and levels of Beta globulins increased significantly in these three groups. The levels of Gamma globulins increased significantly in 100 and 200 mg/kg-treated groups as compared to the placebo controlled group. A/G ratio (Albumin/Globulin ratio) were significantly (p< 0.05) lower than control group in any groups that received saffron extract in a dose-dependent manner. Conclusion: Albumin were significantly increased in two groups and A/G ratio was decreased in any groups. This can be interpreted that in the absence of antigen stimulation, serum globulins did alter markedly by extract of saffron. The study shows that since albumin synthesis occurs in the liver cells‚ thus administration of saffron may improve the status of liver function significantly. Key words: Albumin, Globulin, Serum, Mice, Saffron Conflict of Interest: Nill Received: July 13, 2008 Accepted: November 19, 2008
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Albumin, Globulin, Serum, Mice, Saffron
نویسندگان مقاله
مهرداد مدرسی | mehrdad modaresi
assistant professor of physiology dept., islamic azad university khorasgan branch, isfahan, iran
گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان، خوراسگان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان خوراسگان (Islamic azad university of isfahan khorasgan)
منوچهر مصری پور | manouchehr messripour
clinical biochemistry dept., islamic azad university khorasgan branch, isfahan, iran
گروه بیوشیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان، خوراسگان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان خوراسگان (Islamic azad university of isfahan khorasgan)
مهران اسدی مرغملکی | mehran asadi marghmaleki
master of animal science physiology, payame noor university of isfahan, isfahan, iran
کارشناس ارشد علوم جانوری فیزیولوژی ، دانشگاه پیام نور اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه پیام نور تهران (Payame noor university)
نشانی اینترنتی
http://sjku.muk.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-89&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات