این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی کردستان، جلد ۱۳، شماره ۳، صفحات ۱-۶

عنوان فارسی بررسی اثر روغن کرچک خوراکی بر شروع درد زایمان در حاملگی طول کشیده
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: حاملگی طولانی مدت عامل مهمی در مرگ و میر حول و حوش زایمان به شمار می‌رود که مکانیسم آن به طور کامل روشن نشده است. در حال حاضر روشهای مختلفی جهت القای زایمان به منظور پیشگیری از طولانی شدن حاملگی مورد استفاده قرار گرفته است. از جمله این روشها می‌توان به روشهای دارویی، مکانیکی، جراحی و روشهای جایگزینی اشاره نمود. تاکنون روشی که صد در صد فاقد عوارض جنینی و مادری باشد گزارش نشده است. بنابراین پژوهش حاضر با هدف تعیین اثر روغن کرچک خوراکی بر شروع درد زایمان در حاملگی طول کشیده در زنان باردار مراجعه‌کننده به بیمارستان ایران در ایرانشهر انجام گرفت. روش بررسی: مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی بر روی 30 خانم باردار با سن حاملگی بیشتر یا مساوی 41 هفته کامل، حاملگی5-2، فاقد انقباضات رحمی، نمره بیشاب 4 یا کمتر قبل از مداخله، حاملگی تک قلو و فاقد مشکلات مامایی و طبی انجام گردید. در گروه تجربی 60 میلی‌لیتر روغن کرچک به همراه آب میوه میل نمودند و در گروه شاهد هیچ مداخله‌ای انجام نشد. واحدهای پژوهش در هر دو گروه به مدت 24 ساعت پس از مطالعه پیگیری می‌شدند و به آنها توصیه شد طی این مدت از انجام تنقیه، مقاربت، مصرف مسهل، داروی گیاهی، شیمیایی یا روشهای سنتی جهت شروع درد زایمان پرهیز نمایند. تجزیه و تحلیل داده‌ها با آزمونهای کای دو، فیشر Exact و تی مستقل با نرم افزار SPSS انجام گرفت. یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان داد درصد شروع درد زایمان در حاملگی طول کشیده در گروه تجربی در مقایسه با گروه شاهد افزایش معنی‌دار داشت (003/0=p). یافته‌های پژوهش نشان داد میانگین نمره بیشاب در گروه تجربی در مقایسه با گروه شاهد افزایش معنی‌دار داشت (63/0±4/4 در مقابل 72/0±66/2 000/0=p). یافته‌های پژوهش نشان داد طول مرحله اول زایمان در گروه تجربی کوتاهتر از گروه شاهد بود (002/0=p). نتایج مطالعه نشان داد زایمان طبیعی در گروه تجربی در مقایسه با گروه شاهد بیشتر بود (7/86 درصد در مقابل3/13 درصد 003/0=(p. نتیجه‌گیری: درصد شروع درد زایمان پس ازمصرف روغن کرچک خوراکی در حاملگی طول کشیده افزایش دارد. درصد زایمان طبیعی در گروهی که روغن کرچک خوراکی میل نمودند بیشتر از گروه کنترل بود. کلید واژه‌ها: روغن کرچک خوراکی، درد زایمان، حاملگی طول کشیده وصول مقاله: 12/3/87 اصلاح نهایی: 12/5/87 پذیرش مقاله: 19/5/87
کلیدواژه‌های فارسی مقاله روغن کرچک خوراکی، درد زایمان، حاملگی طول کشیده

عنوان انگلیسی Effect of oral castor oil on labor pain in post term pregnancy
چکیده انگلیسی مقاله ABSTRACT Back ground and Aim: Post term pregnancy may lead to mortality in peri natal period and yet its mechanism is not clarified. Stress of absence of labor pain post partum infection physical damage due to macrosomia of the baby and bleeding due to atony of uterus are potential hazards which can be encountered in post term pregnancy. Many methods are available for induction of delivery. For example drugs, surgical and mechanical methods and alternative methods can be used to prevent post term pregnancy. Despite wide use of castor oil to initiate labor, the obstetric literature contains few studies about this botanical laxative. This study deals with the effect of oral castor oil, on the initiation of labor in post term pregnancy. Material and Methods: This clinical trial included 30 pregnant women at≥41 weeks, experiencing their 2nd to 5th singleton pregnancy, without uterine contraction and a Bishop Score of 4 or less before intervention, and with no medical or obstetric problem. Patients were randomly assigned to experimental and control groups. Patients of experimental group received a single dose of castor oil (60 mL, PO), with fruit juice. Two groups were followed for 24 hours and were advised to avoid using enema, intercourse, laxatives, herbal, chemical or traditional drugs for induction of labor. Data were collected by means of interview, observation and delivery characteristics forms. Chi square, Fisher, exact and T-test were used for data analysis. Results: The results of this study showed that labor pain was started earlier in experimental group than in control group (p=0.003). Mean Bishop Scores in experimental and control groups were 4.4±0.63 and 2.66±0.72 respectively. The length of the first stage of labor in experimental group was less than that of control group (p=0.002). The rate of normal delivery in experimental group was higher than that of control group (p=0.003). Conclusion: Labor pain begins earlier within 24 hours after taking caster oil. Key word: Castor oil, Labor pain, Post term Pregnancy Conflict of Interest: Nill Received: June 7, 2008 Accepted: August 9, 2008
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Castor oil, Labor pain, Post term Pregnancy

نویسندگان مقاله فاطمه آذرکیش | fatemeh azarkish
msater of obstetrics, faculty of nursing and midwifery, zahidan, iran
هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، دانشکده پرستاری و مامایی،گروه مامایی، زاهدان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی زاهدان (Zahedan university of medical sciences)

نسرین آبسالان | nasrin absalan
gynecologist, zahidan university of medical sciences, iran hospital, iranshare, iran
متخصص زنان ومامایی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، بیمارستان ایران، ایرانشهر، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی زاهدان (Zahedan university of medical sciences)

مسعود رودباری | masoud roudbari
statistics dept-, the children amp;amp; adolescence health research center, zahidan university of medical science, zahidan, iran
گروه آمار حیاتی، مرکز تحقیقات سلامت کودکان و نوجوانان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی زاهدان (Zahedan university of medical sciences)

فریده براهویی | farideh barahooie
bachelor of midwifery, iran hospital. iranshar. iran
کارشناس مامایی، بیمارستان ایران ایرانشهر، ایران

شهلا میرلاشاری | shahla mirlashari
health center no 3, iranshar, iran
کاردان مامایی، مرکز بهداشتی درمانی شماره سه، ایرانشهر، ایران

مهرناز بامری | mehrnaz bameri
health center no 3, iranshar, iran
کارشناس مامایی، بیمارستان ایران، ایرانشهر، ایران


نشانی اینترنتی http://sjku.muk.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-37&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات