این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی کردستان، جلد ۱۳، شماره ۱، صفحات ۴۴-۵۰

عنوان فارسی بررسی میزان آفلاتوکسین M۱ در شیر خام تحویلی به کارخانه شیر پاستوریزه سنندج
چکیده فارسی مقاله چکیده زمینه و هدف : آفلاتوکسین‌ ها متابولیست‌های سمی قارچها هستند که توسط گونه‌های مختلف اسپرژیلوس تولید می‌شوند. این سموم در ایجاد بیماریهایی از قبیل سرطان کبد، هپاتیت مزمن وسیروز نقش بسیار مهمی دارند، هدف از این مطالعه تعیین میزان آفلاتوکسین M1 در شیر خام جمع‌آوری شده برای شرکت شیر پاستوریزه سنندج می‌باشد. روش بررسی : در یک مطالعه توصیفی- تحلیلی از شیرهای خام جمع‌آوری شده مناطق مختلف استان کردستان و تهران بطور تصادفی 84 نمونه در فاصله زمانی دو هفته در اسفند ماه 85 انتخاب گردید، بعد از سانتریفوژ کردن نمونه‌ها بخش فوقانی شیر سانتریفوژ شده که شامل چربی‌های شیر بوده خارج و کنار گذاشته شد و بخش پائینی شیر سانتریفوژ شده فاقد چربی با روش الیزا و با کیت مخصوص ساخت کارخانه Tecna S.r I ، نمونه‌ها آنالیز و مقدار آفلاتوکسین آنها تعیین شد . آزمون مورد استفاده در تحلیل داده‌ها، آنالیز واریانس بود. یافته‌ها : نتایج این تحقیق نشان داد تعداد 77 نمونه (65/91%) از کل نمونه‌ها به آفلاتوکسین M1 آلوده و 7 نمونه فاقد آفلاتوکسین بودند، همچنین در 67 نمونه (77/79%) مورد آزمایش مقدار آفلاتوکسین در حد استاندارد و در 17 نمونه (23/20%) مقدار آفلاتوکسین از حد مجاز استاندارد اروپا بالاتر بود. بین میزان آلودگی شیر در مناطق مختلف به سم آفلاتوکسین M1 با 001/0 p< تفاوت معنی‌دار بود. نتیجه‌گیری : حضور آفلاتوکسین در لبنیات یک مشکل بسیار جدی و مهم برای سلامت عمومی است؛ مخصوصاً نوزادان و کودکان که بیشترین مصرف‌کننده این محصولات بشمار می‌روند. برای کاهش میزان آفلاتوکسین در شیر؛ کنترل تغذیه دامهای شیرده که به نوعی از شیر آنها استفاده می‌شود از لحاظ آلودگی به آفلاتوکسین M1 باید مورد توجه قرار گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کلید واژه‌ها، آفلاتوکسین M1، شیر خام، کردستان، تهران

عنوان انگلیسی Determination of the amount of aflatoxin in milk samples delivered to Sanandaj pasteurized Milk Corporation
چکیده انگلیسی مقاله ABSTRACT Background and Aim: Aflatoxins are toxic mold metabolites produced by toxigenic strains of Aspergillus species. They have an important role in the occurrence of a number of human diseases such as liver cancer, chronic hepatitis and cirrhosis. The aim of this study was to determine the amount of aflatoxin M1 in raw milk samples which had been collected for Sanandaj pasteurized Milk Corporation. Material and Methods: A total of 84 raw milk samples from different places in Sanandaj and Tehran were collected randomly during 2 weeks (in February-2007). After centrifugation of milk samples, upper creamy layer was completely removed and the lower layer was analyzed by using special ELISA kit made by Tecan S.r I corporation for determination of aflatoxin M1. Data were analyzed by means of ANOVA. Results: Aflatoxin M1 was found in 77 of the milk samples examined. In the remaining samples (7 milk samples) aflatoxin was not found. In 67 milk samples the quantity of aflatoxin was within standard limits and in 17 samples aflatoxin level was higher than the maximum accepted limit (based on European :::::union::::: standard). There was a significant difference between the rate of milk contamination in different regions (p< 0.001). Conclusion: Presence of aflatoxin in dairy products is a serious problem for the public health, especially in infants and children who consume these products most frequently. Therefore milk and dairy products have to be inspected routinely for aflatoxin M1 contamination. To achieve a low level of aflatoxin M1 in milk, the milch cows’ feeding should be under regular inspection for aflatoxin contamination.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Key words, Aflatoxin, Milk, Cancer

نویسندگان مقاله محمد صالح هژیر | ms hazhir


نجم الدین صنوبر طاهایی | n sanoubar tahaiee


کیومرث رشیدی | k rashidi


رضا رضایی | r rezaie


حسن شیخی | h shaykhi



نشانی اینترنتی http://sjku.muk.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-65&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات