این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی کردستان، جلد ۱۲، شماره ۲، صفحات ۷۷-۸۳

عنوان فارسی خالص سازی پروتئین مهارکننده تریپسین نوع کونیتز از دانه سویا با
چکیده فارسی مقاله چکیده زمینه و هدف : پروتئین مهارکننده تریپسین موجود در سویا با داشتن 181 اسید آمینه و دو باند دی سولفیدی تمایل خاصی به آنزیم تریپسین پانکراس دارد. این پروتئین که به میزان قابل توجهی در سویا وجود دارد، مقاومت بالایی در برابر حرارت و مواد شیمیایی از خود نشان می‌دهد. روشهای متعددی مانند ترکیبی از روشهای کروماتوگرافی، کروماتوگرافی جذبی با استفاده از فلزات و استفاده از الکتروفورز برای جداسازی این پروتئین مورد استفاده قرار گرفته است. روش بررسی : در این مطالعه ابتدا پودر سویا با متانول چربی‌زدایی شد و بخش باقیمانده در آب دیونیزه عصاره‌گیری گردید. با روش رسوب در نقطه ایزوالکتریک پروتئین‌های ذخیره‌ای محلول حذف گردید. بخش غنی از مهارکننده تریپسین به ستون جذبی وارد شده و پس از شستشوی ستون و خارج نمودن پروتئینهای متصل نشده، مهار کننده تریپسین از ذرات ژل با کاهش دادن pH جدا و از نظر فعالیت و خلوص مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها : بررسی پروتئین بدست آمده در SDS -PAGE خلوص بالای 99 درصد و وزن ملکولی a KD20 را نشان داد. مهارکننده تریپسین در SDS -PAGE در شرایط احیایی و غیر احیایی به صورت یک باند مشابه دیده شد که نشان‌دهنده تک زنجیره‌ای بودن این پروتئین است. اشباع نمودن ستون، افزایش ظرفیت تام ستون و انجام کروماتوگرافی در 8-6= pH بازدهی و خلوص پروتئین بدست آمده را افزایش داد. نتیجه‌گیری : به وسیله این روش می‌توان در مدت زمان کم مقادیر قابل توجهی از مهارکننده تریپسین را با خلوص بسیار بالا جداسازی نمود. از ویژگیهای دیگر این روش سادگی، عدم نیاز به دیالیز و یا بافر می‌باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Purification of Kunitz soybean trypsin inhibitor using affinity chromathography
چکیده انگلیسی مقاله Background and aim : soybean trypsin inhibitor, a single chain protein with 181 amino acids and two disulfide bonds, has special tendency for pancreatic trypsin enzyme. This protein exisits in soybean abundantly and showes high resistance to heating and chemicals. Various procedures such as combination of different chromatographic methods, immobilized metal affinity chromatography and preparative electrophoresis have been used to purify this protein. Materials and Methods : Pulverized soybean was defatted with methanol and the reminder was extracted after being solved in dionized water. Storage proteins in solution was eliminated by use of isoelelctric precipitation method. Trypsin inhibitor riched fraction was adsorbed on an affinity column with trypsin as the ligand. After washing unbonded proteins, trypsin inhibitor was eluted from the collumn by decreasing pH. Purity and activity of the inhibitor was assessed by SDS-PAGE and an spectrophotometric method, respectively. Results : SDS-PAGE demonstrated a protein with a single band and molecular weight of 20 KDa with purity of more than 99 percent under reducing and non-reducing conditions. Activity of the purified inhibitor protein was 3600 TIU/mg. The results showed that overloading of the affinity collumn to gether with chromatography at pH of 6 to 8 increased the purity. Conclusion : The proposed method is simple and efficient for preparation of large amounts of pure trypsin inhibitor. In addition, this method does not need any further steps such as dialysis
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله یدالله شکیبا | y shakiba


علی مصطفایی | a mostafaie


شهرام پروانه | sh parvaneh



نشانی اینترنتی http://sjku.muk.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-24&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات