این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۸۷، صفحات ۴۱-۵۱
عنوان فارسی
خصوصیات ضدباکتریایی و پایداری میکروامولسیونهای حاوی اسانس زیره سبز (Cuminum cyminum) و لعل کوهستان (Oliveria decumbens Vent) تهیه شده با فراصوت
چکیده فارسی مقاله
در این مقاله امولسیون های حاصل از دو اسانس زیره سبز و لعل کوهستان در غلظت های 1، 3، 5، 10 و 15% با استفاده از امواج فراصوت تهیه شده و خصوصیات فیزیکی و ضد میکروبی این امولسیون ها بررسی گردید. نتایج نشان داد که تمامی امولسیون ها پس از سانتریفوژ پایداری خود را حفظ کردند، همچنین تمام امولسیونهایی که چرخهی حرارت- سرما را گذارنده بودند، پایدار بوده، اما پس از گذراندن چرخهی انجماد-خروج از انجماد دو فاز شدند. از میان نمونه امولسیونها، نمونه امولسیونها 10 و 15%ی که در دمای 45 درجه به مدت 35 روزه نگهداری شدند، دوفاز شدند. اندازهگیری کدورت نمونههای امولسیون با اسپکتوفتومتر، نشان داد که با افزایش غلظت فاز پراکنده، امولسیون کدورت بیشتری مییابد. هر دو امولسیون در برابر دو باکتری اثر بازدارندگی داشتند، اما امولسیون زیره در برابر اشرشیاکلی و امولسیون لعل کوهستان در برابر استافیلوکوکوس اورئوس هاله ی بزرگتری تشکیل دادند. از طرفی در هر دو امولسیون با افزایش غلظت، قطرهاله عدم رشد افزایش یافت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
امولسیون، لعل کوهستان، زیره سبز، اسانس، فراصوت
عنوان انگلیسی
Antibacterial properties and stability of emulsions containing Cuminum cyminum and Oliveria decumbens Vent. essential oils prepared by ultrasound
چکیده انگلیسی مقاله
Physical and antibacterial properties of ultrasound assisted emulsions from two essential oils (Cuminum cyminum and Oliveria decumbens) at concentrations of 1, 3, 5, 10 and 15% were studied. The results showed that all emulsions were stable after centrifugation. Although the samples were stable after heat-cool cycles, they became unstable at the freeze-thaw cycles. Emulsion samples with concentrations of 10 and 15%, were stored at 45 ºC for 35-days were unstable and became two-phase. Measuring the turbidity of emulsion samples with a spectrophotometer showed that with increasing concentrations of dispersed phase, the emulsion turbidity increased. Both emulsions showed antibacterial activity. But the C. cyminum emulsions showed higher inhibition zones against Escherichia coli, while O. decumbens emulsions represented higher inhibition zone against Staphylococcus aureus. Generally, the inhibition zone diameters of both emulsions increased dose dependently.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حبیب اله عباسی | Habibollah Abbasi
Department of Chemical Engineering, Jundi-Shapur University of Technology
گروه مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول
هدا فهیم | HODA FAHIM
Department of Chemical Engineering, Jundi-Shapur University of Technology
گروه مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول
محدثه محبوبی | Mohaddese Mahboubi
Department of Microbiology, Medicinal Plants, Research Center of Barij, Kashan, Iran.
بخش میکروب شناسی شرکت داروسازی باریج اسانس، کاشان
نعمت طهماسبی | Nemat Tahmasbi
Department of Physics, Faculty of Science, Jundi-Shapur University of Technology
گروه فیزیک، دانشکده علوم پایه، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-41989-1&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات