این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی کردستان
، جلد ۱۱، شماره ۳، صفحات ۲۶-۳۴
عنوان فارسی
بررسی رژیم غذایی دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی کردستان از نظر میزان دریافت انرژی؛ ماکرونوترینتها و ریز مغذیها
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: بررسی رژیم غذایی دانشجویان و عادات غذایی آنان برای سلامتی زمان تحصیل و پس از آن اهمیت فراوانی دارد. مطالعه حاضر بمنظور ارزیابی میزان دریافت انرژی، ماکرونوترینتها و تعدادی از ریزمغذیها در دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی کردستان در روزهای عادی و ماه رمضان و مقایسه آن با توصیههای تغذیهای انجام گرفت. روش بررسی: مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی بود که در شش ماهه آخر سال 1384 انجام شد و حجم نمونه در هرگروه 60 نفر دانشجوی دختر بود که بطور تصادفی انتخاب گردیدند؛ و به هر یک از آنها پس از آموزشهای لازم؛ سه برگ پرسشنامه یادآمد 24 ساعته خوراک ( 24 hr Diet Recall ) داده شد تا در سه موقعیت منزل؛ خوابگاه و ماه رمضان نسبت به تکمیل آن اقدام نمایند و در نهایت 174 پرسشنامه مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس میزان مواد مغذی دریافتی با استفاده از جدول ترکیبات مواد غذایی استخراج گردید. دادهها با استفاده از فرمولهای آمار توصیفی و همچنین آمار استنباطی (آنالیز واریانس) توسط نرم افزار SPSS تحلیل گردید. یافتهها: میانگین انرژی دریافتی دانشجویان دختر بطور متوسط 823 ± 2258 کیلوکالری در روز و میانگین چربی تام و اسیدهای چرب غیر اشباع با چند باند دوگانه و کلسترول دریافتی روزانه، بترتیب 38/71 گرم و 26/7 گرم و 93/263 میلیگرم بوده است. مقدار پروتئین دریافتی دانشجویان دختر این دانشگاه بطور متوسط 89/84 گرم در روز بود. نتایج مطالعه نشان داد که دریافت برخی مواد مغذی و ویتامینها مانند کلسیم؛ روی و اسید فولیک کمتر از حداقل مورد نیاز بدن بوده است؛ ولی در مورد سایر مواد مغذی چنین کمبودی مشاهده نگردید. در خصوص مقایسه مواد مغذی دریافتی دانشجویان دختر در سه موقعیت خوابگاه؛ منزل و ماه رمضان؛ نتایج نشان داد که در اکثر موارد دانشجویان در منزل مواد مغذی بیشتری دریافت نمودهاند که در برخی موارد مانند چربی و کلسترول تفاوت با 05/0p< معنیدار است. نتیجهگیری: با توجه به نتایج این مطالعه پیشنهاد میگردد مسئولین برنامهریزی غذای دانشجویان برای رفع کمبودها؛ لبنیات و سبزیجات و میوه را در برنامه غذایی آنان بگنجانند. وصول مقاله: 25/4/85 اصلاح نهایی: 1/8/85 پذیرش مقاله: 13/8/85
کلیدواژههای فارسی مقاله
دریافت انرژی، ماکرونوترینتها، ریز مغذیها، دانشجویان دختر.
عنوان انگلیسی
Survey of the nutritional regimen of the female students in Kurdistan University of medical sciences regarding energy, macronutrients and micronutrients intake in the second half of 1384
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aim: The aim of this study was to evaluate the nutritional regimen and habits of the students in the fasting month of Ramadan and usual days together with obtained energy and macro/micro nutrients intake. Materials and Methods: This was a cross-sectional descriptive-analytic study. Every group included 60 female students who had been assigned randomly in three positions of home, dormitory and the fasting month of Ramadan. The groups received the 24 hr diet recall questionnaires in order to fill them out in 3 above mentioned positions. Finally 174 questionnaires were evaluated. Using descriptive and comprehensive statistic formulae, the data were analyzed by means of SPSS win software. Results: The results of this study showed that the mean values for daily energy, unsaturated fatty acids, cholesterol and protein intake were 2258 823 Kcal 71.38, 7.26, 263.93 mg and 84.9 gm respectively. Also intake of some nutrients and vitamins like calcium, zinc and folic acid were less than normal. The comparison of the food intake by students in home, dormitory and Ramadan month showed that the students had received more nutriments at home so that in some instances such as cholesterol and fat intake significant differences were detected (p< 0.05). Conclusion: Considering the results of this study, it is necessary to add vegetables, fruits and dairy products to the nutritional regimen of the students.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Female students, Macronutrients, Micronutrient
نویسندگان مقاله
محمد صالح هژیر | mohammad saleh hazhir
master of nutrition dept.- kurdistan university of medical sciences, sanandaj, iran
کارشناس ارشد تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ، سنندج، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کردستان (Kordestan university of medical sciences)
ناصر رشادمنش | naser reshadmanesh
master of environmental health, kurdistan university of medical sciences, sanandaj, iran
کارشناس ارشد بهداشت محیط و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کردستان (Kordestan university of medical sciences)
سیروس شهسواری | siroos shahsavari
master of epidemiology, kurdistan university of medical sciences sanandaj, iran
کارشناس ارشد اپیدمیولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کردستان (Kordestan university of medical sciences)
نجم الدین صنوبر طاهایی | najmedin senobar tahaee
pharmacy doctor, kurdistan university of medical sciences sanandaj, iran
دکترای داروسازی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کردستان (Kordestan university of medical sciences)
کیومرث رشیدی | kiomars rashidi
microbiology dept-, kurdistan university of medical sciences, sanandaj, iran
phd میکروبیولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کردستان (Kordestan university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://sjku.muk.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-120&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات