این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی کردستان، جلد ۱۱، شماره ۲، صفحات ۲۲-۲۸

عنوان فارسی شاخصهای استرس اکسیداتیو در بیماران دیابتی تیپ ۲ بدون عوارض
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: مبتلایان به دیابت نوع 2 در معرض افزایش خطر گسترش عوارض قلبی عروقی، نفروپاتی و نوروپاتی می‌باشند. این خطر بوسیله فاکتورهای شایع نظیر فشار خون بالا و دیس‌لیپیدمی کاملاً قابل توصیف نیست. از این رو پیشنهاد شده است که استرس اکسیداتیو می‌تواند توضیحی را برای عوارض تسریع شده در دیابت تیپ 2 ارائه دهد. هدف از این مطالعه تعیین وضعیت اکسیدانتی و آنتی اکسیدانتی بیماران دیابتی تیپ 2 بدون عوارض می‌باشد. روش بررسی: در این مطالعه مورد- شاهدی 20 بیمار دیابتی تیپ 2 فاقد هرگونه عوارض (7/0±2/44 سال 7 مرد و 13 زن) و هچنین 20 فرد غیر دیابتی بعنوان گروه شاهد (9/0±2/43 سال 12 مرد و 8 زن) انتخاب شدند. برای اندازه‌گیری مالون دی‌آلدئید، توتال گلوتاتیون، آنزیمهای کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز از روشهای اسپکتروفتومتری و برای اندازگیری ویتامین E از روش HPLC استفاده گردید. ارزیابی داده‌ها از طریق نرم افزار version 10 SSPS-Win انجام گرفت. یافته‌ها: سطح توتال گلوتاتیون و همچنین نسبت ویتامین E به تری‌گلیسرید در بیماران دیابتی تیپ 2 پائین‌تر از گروه کنترل بود، به ترتیب: 5/15±8/148 mol/L در مقابل 4/54±9/192 mol/L 05/0p< و 6/1±4/14 mol/mmol در مقابل 1/1±0/17 mol/mmol 05/0p<. سطح مالون دی آلدئید در بیماران دیابتی بالاتر از گروه کنترل بود به ترتیب: 7/10±1/196 nmol/L در مقابل 4/20±2/175 nmol/L. مقدارکاتالاز و میزان فعالیت سوپر اکسید دیسموتاز در بیماران دیابتی با گروه کنترل متفاوت بود به ترتیب: 3/65±9/571 g/L در مقابل 4/67±1/541 g/L و06/0±29/0 OD در مقابل 01/0±26/0 OD، البته این تغییرات معنی‌دار نبود. نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که استرس اکسیداتیو در بیماران دیابتی تیپ 2 بدون عوارض در مقایسه با گروه کنترل تغییر یافته است و این فرضیه را که استرس اکسیداتیو قبل از بروزعوارض دیابتی ایجاد می‌گردد، تقویت می‌کند. وصول مقاله: 29/3/84 اصلاح نهایی: 30/1/85 پذیرش مقاله: 18/2/85
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Oxidative stress indecies in uncomplicated type 2 diabetic patients
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: Type 2 diabetic patients are at increased risk for the development of complications including cardiovascular, nephropathy and neuropathy. The increased risk is not fully explainable by factors such as dyslipidemia and hypertension. Therefore, oxidative stress has proposed as an alternative explanation although the underlying mechanism(s) is not clearly understood. The objective of the present study was to evaluate plasma prooxidant/antioxidant status in uncomplicated type 2 diabetic patients. An aged-matched group of non-diabetics was used as control group. Materials and Methods: In this case-control study, 20 type 2 diabetic patients 7 males and 13 females (44.2±0.7 years) and 20 non-diabetic patients 12 males and 8 females (43.2±0.9 years) were entered into this study. Plasma malonedialdehyde, total glutathione, catalase and superoxide dismutase were dertermined spectrophotometrically and level of vitamin E was measured by HPLC. Statistical analyses were carried out by means of the SPSS-Win version 10 soft-ware package. Results: The glutathione levels and vitamin E/triglyceride ratios in diabetic patients were lower than those of non diabetics (148.8±15.5 nmol/L vs 192.9±54.4 nmol/L p< 0.05 and 14.4±1.6 mol/mmol vs 17.0±1.1 mol/mmol p< 0.05 repsectively). Compared to control group, diabetic patients exhibited slightly higher levels of malonedialdehyde (196.1±10.7 nmol/L vs 175.2±20.4 nmol/L). Catalase content and superoxide dismutase revealed different activities in diabetic and control groups but the differences failed to show any statistical significance (571.9±65.3 g/L vs 541.1±67.4 g/L and 0.29±0.06 OD vs 0.26±0.01 OD, respectively). Conclusion: This study revealed that plasma markers of oxidative stress, when compared with control group, were slightly altered in uncomplicated type 2 diabetic patients. These data provide additional support for the hypothesis that oxidative stress precedes the development of diabetic complications.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Oxidative stress, Diabetes, Antioxidants, Lipid peroxidation

نویسندگان مقاله جعفر نوروز زاده | jaafar nourooz zadeh
biochemistry and nutrition dept.- urmea university of medical sciences, urmia, iran
گروه بیوشمی و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی ارومیه (Urmia university of medical sciences)

غلامعلی حفیظی | gholam ali hafizi
master of biochemistry, urmea university of medical sciences, urmia, iran
کارشناس ارشد بیوشمی، دانشکده علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی ارومیه (Urmia university of medical sciences)

محمد حسن خادم انصاری | mohammad hasan khadem ansari
biochemistry and nutrition dept.- urmea university of medical sciences, urmia, iran
گروه بیوشمی و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی ارومیه (Urmia university of medical sciences)

کامران کیوان پژوه | kamran kayvan pajoh
internal medicine dept.- urmea university of medical sciences, urmia, iran
گروه بیماریهای داخلی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه ، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی ارومیه (Urmia university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://sjku.muk.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-131&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات