این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی کردستان، جلد ۱۱، شماره ۱، صفحات ۱-۱۰

عنوان فارسی بررسی اثر تجویز خوراکی و دراز مدت بخش هوایی علف چای بر یادگیری و حافظه در موش صحرایی دیابتی با استفاده از آزمون اجتنابی غیرفعال
چکیده فارسی مقاله چکیده زمینه و هدف: دیابت قندی بویژه نوع 1 موجب بروز اختلال در روندهای مرتبط با یادگیری، حافظه و شناخت در جامعه انسانی و حیوانات آزمایشگاهی می‌گردد. با توجه به وجود شواهد متعدد مبنی بر اثر تقویت‌کننده علف چای بر حافظه و یادگیری، لذا اثر تجویز خوراکی و درازمدت بخش هوایی علف چای (Hypericum perforatum) بر یادگیری و حافظه در موشهای صحرایی دیابتی با استفاده از آزمون اجتنابی غیرفعال مورد بررسی قرار گرفت. روش بررسی: 48 رأس موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به چهار گروه کنترل، کنترل تحت تیمار با علف چای، دیابتی، و دیابتی تیمار شده با علف چای تقسیم‌بندی شدند. تیمار با علف چای به مدت 1 الی 2 ماه ادامه یافت. برای دیابتی نمودن موشها از استرتوزوتوسین به فرم تک دوز و داخل صفاقی به میزان 60 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن حیوان استفاده گردید. میزان گلوکز سرم قبل از بررسی و در طی هفته‌های چهارم و هشتم پس از بررسی تعیین گردید. بعلاوه، برای بررسی حافظه و یادگیری حیوانات، میزان عملکرد از نظر تأخیر اولیه (Initial Latency) و تأخیر در حین عبور (Step-through Latency) در آزمون اجتنابی غیر فعال پس از گذشت یک و دو ماه تعیین گردید. یافته‌ها: نتایج بدست آمده نشان داد که تجویز بخش هوایی علف چای با یک نسبت وزنی 15/1 به مدت یک الی دو ماه در موشهای گروههای کنترل و دیابتی تغییر معنی‌دار در میزان گلوکز سرم ایجاد نمی‌نماید. بعلاوه، در موشهای دیابتی و دیابتی تحت تیمار با علف چای فقط در پایان ماه دوم افزایش معنی‌دار در مورد تأخیر اولیه در مقایسه با گروه کنترل بدست آمد (05/0p<). بعلاوه، از نظر تأخیر اولیه هیچگونه تفاوت معنی‌دار بین دو گروه دیابتی و دیابتی تحت تیمار مشاهده نگردید، که خود به مفهوم عدم تغییر توانایی موشها در کسب اطلاعات جدید در موشهای دیابتی تحت تیمار می‌باشد. از طرف دیگر، با اندازه‌گیری تأخیر در حین عبور مشخص شد که تیمار موشهای گروه کنترل با علف چای موجب افزایش معنی‌دار تأخیر در حین عبور در پایان ماههای اول (05/0p<) و دوم (05/0p<) در مقایسه با گروه کنترل می‌گردد. همچنین، کاهش تأخیر در حین عبور در موشهای دیابتی (05/0p<) و افزایش آن (05/0p<) در موشهای دیابتی تحت تیمار در پایان ماه دوم بخوبی مشاهده گردید. نتیجه‌گیری: مصرف خوراکی و درازمدت بخش هوایی علف چای موجب افزایش توانایی حیوان برای ذخیره نمودن اطلاعات در انبارهای حافظه و افزایش قدرت به یادآوری اطلاعات انبار شده در حیوانات سالم و دیابتی شده می‌گردد. کلید واژه‌ها: علف چای، یادگیری و حافظه، آزمون اجتنابی غیرفعال، دیابت قندی، استرپتوزوتوسین، موش صحرایی وصول مقاله: 1/6/84 اصلاح نهایی: 21/4/85 پذیرش مقاله: 31/4/85
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The effect of long term oral administration of Hypericum perforatum aerial part on learning and memory in diabetic rats by means of passive avoidance test
چکیده انگلیسی مقاله ABSTRACT Background and Aim: Diabetes mellitus (especially type I) is accompanied with disturbances in learning, memory, and cognitive skills in the human beings and experimental animals. Considering the potential nootropic effect of the medicinal plant Hypericum perforatum (HP), therefore, this study was conducted to evaluate the effect of long term oral administration of HP aerial part on learning and memory in diabetic rats by use of passive avoidance test. Materials and Methods: In this study, male Wistar diabetic rats were randomly divided into control, HP-treated control, diabetic, and HP-treated diabetic groups. HP treatment continued for 1 to 2 months. For induction of diabetes a single dose of streptozotocin 60mg/kg was injected i.p. Serum glucose level was determined before the study and at the 4th and 8th weeks after the experiment. In addition, for evaluation of learning and memory, initial latency (IL) and step-through latency (STL) were determined after 1 and 2 months using passive avoidance test. Results: One- and two-month administration of HP aerial part at a weight ratio of 1/15 did not show any significant hypoglycemic effect in treated control and diabetic groups. Furthermore, there was a significant increase (p< 0.05) in IL in diabetic and HP-treated diabetic groups after two months as compared to control group. In this respect, there was no significant difference between diabetic and HP-treated diabetic groups. In addition, STL significantly increased in HP-treated control group after 1 (p< 0.05) and 2 (p< 0.05) months in comparison with control group. On the other hand, STL significantly decreased (p< 0.05) in diabetic group and significantly increased (p< 0.05) in HP-treated diabetic group as compared to control group after two months. Conclusion: In summary, long term oral administration of HP aerial part could enhance the recall capability of stored information in control and diabetic animals. Key words: Hypericum perforatum, Learning and memory, Passive avoidance test, Diabetes mellitus, Streptozotocin, Rat
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مهرداد روغنی | mehrdad roghani
physiology- dept. physiology and medicinal plant research center, school of medicine, shahed university, tehran, iran
گروه فیزیولوژی، دانشگاه شاهد، دانشکده پزشکی، گروه فیزیولوژی و مرکز تحقیقات گیاهان داروئی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شاهد (Shahed university)

تور اندخت بلوچ نژاد مجرد | toor andokht baluchnejadmojarad
physiology- dept. physiology, school of medicine, iran university of medical sciences, tehran, iran
گروه فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشکده پزشکی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی ایران (Iran university of medical sciences)

فرشاد روغنی دهکردی | farshad roghani dehkordi
cardiology dept. shahrkord university of medical sciences, shahrkord, iran
گروه قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، دانشکده پزشکی، شهرکرد، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Shahr kord university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://sjku.muk.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-161&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات