این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی کردستان
، جلد ۱۱، شماره ۱، صفحات ۷۱-۷۶
عنوان فارسی
بررسی تاثیر مصرف ماست در کاهش وزن و BMI بیماران مبتلا به چاقی و اضافه وزن
چکیده فارسی مقاله
چکیده زمینه و هدف: رژیم غذایی و تغذیه درمانی در درمان و کنترل وزن، یکی از مناسبترین روشهای درمانی محسوب میگردد. این مطالعه با هدف تعیین تأثیر مصرف ماست در کاهش وزن و BMI بیماران مبتلا به چاقی و اضافه وزن انجام گرفت . روش بررسی: تعداد 32 نفر افراد چاق و دارای اضافه وزن در یک مطالعه مداخلهای به روش بلوک راندمایز به دو گروه آزمایش 17 نفر (مصرفکننده دو سروینگ ماست) و گروه شاهد 15 نفر (عدم مصرف ماست) تقسیم شدند و در یک دوره زمانی 12 هفتهای در سه ماهه آخر سال 1383 در شهر سنندج مورد مطالعه قرار گرفتند. روش گردآوری دادهها مشاهده و ابزار مورد استفاده ترازو، دستگاه قد سنج بود. در ابتدای مطالعه دو گروه از نظر قد و وزن سنجش شدند و بعد از مداخله مجدداً از نظر وزن بررسی گردیدند و تغییرات وزن و BMI دو گروه از طریق نرم افزار آماری SPSS و با استفاده از آزمونهای T تست و من ویتنی U مقایسه گردید و 05/0p< معنیدار تلقی گردید. یافتهها: در ابتدای مطالعه دو گروه از نظر قد و وزن و BMI تفاوت معنیدار نداشتند. بعد از مداخله تغییرات وزن (کاهش) گروه آزمایش نسبت به گروه شاهد بیشتر و از نظر آماری با 05/0p< معنیدار بود. از نظر مقایسه تغییرات (کاهش) BMI در دو گروه هر چند از نظر آماری معنیدار نبود، ولی کاهش گروه آزمایش بیشتر از گروه شاهد بود. نتیجهگیری: بیمارانی که از رژیمهای لاغری استفاده میکنند، مصرف حداقل دو سروینگ ماست در روز میتواند در کاهش وزن آنها مؤثر باشد. کلید واژهها: ماست، کاهش وزن، چاقی، BMI وصول مقاله: 11/3/85 اصلاحیه نهایی: 7/4/85 پذیرش مقاله: 24/5/85
کلیدواژههای فارسی مقاله
ماست، کاهش وزن، چاقی، BMI
عنوان انگلیسی
The effect of yoghurt on BMI and weight reduction in overweight people
چکیده انگلیسی مقاله
ABSTRACT Backgrou and Aim: Diet regimen and nutritional therapy are suitable methods to reduce weight in obese people. The aim of this study is to determine the effect of yoghurt on weight reduction and BMI in overweight people. Materials and Methods: 32 overweight people in an interventional study were divided into to groups by block randomization, experimental group included 17 and control group 15 people. Before the beginning of study the weights and heights of the subjects of the two groups were measured. The weight and BMI were measured in experimental group after 12 weeks again. Alterations of body weight and BMI in experimental group and control group were evaluated by means of SPSS software, Mann-whitney U and T-tests. p< 0.05 was regarded significant. Results: At the beginning of the study weight, height and BMI of the people in the two groups had no significant difference but after yoghurt intake, experimental group, achieved more weight reduction than control group which was statistically significant (p< 0.05). Although reduction of BMI was not significant statistically in both groups reduction of BMI in experimental group was more than that of control group. Conclusion: Taking two servings of the yoghurt is effective in weight reduction in the obese and overweight people. Key words: Yoghurt, Weight reduction, Obesity, BMI
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Yoghurt, Weight reduction, Obesity, BMI
نویسندگان مقاله
محمد صالح هژیر | mohammad saleh hazhir
nutrition dept., kurdistan university of medical sciences, sanandaj, iran
گروه تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی کردستان ، سنندج، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کردستان (Kordestan university of medical sciences)
سید نجم الدین صنوبر طاهایی | seyed najmedin senobar tahaee
pharmacology dept., kurdistan university of medical sciences, sanandaj, iran
گروه فارماکولوژی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کردستان (Kordestan university of medical sciences)
ناصر رشادمنش | naser reshadmanesh
health dept., kurdistan university of medical sciences, sanandaj, iran
گروه بهداشت محیط ،دانشگاه علوم پزشکی کردستان ، سنندج، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کردستان (Kordestan university of medical sciences)
کیومرث رشیدی | kiomars rashidi
microbiology dept., kurdistan university of medical sciences, sanandaj, iran
گروه میکروب شناسی ،دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کردستان (Kordestan university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://sjku.muk.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-169&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات