این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
Journal of Plant Physiology and Breeding
، جلد ۴، شماره ۲، صفحات ۲۳-۳۴
عنوان فارسی
شناسایی صفات مورفوفیزیولوژیک تاثیر گذار بر عملکرد شکرسفید چغندرقند
چکیده فارسی مقاله
چکیده این تحقیق با هدف ارزیابی اثرات برخی از صفات مورفوفیزیولوژیک موثر بر عملکرد شکر سفید 10 رقم تجارتی چغندرقند (Beta vulgaris L.) انجام شد. آزمایشات در چهار منطقه مهم زراعت چغندرقند در ایران شامل مغان، خوی، کرج و زرقان طی سالهای 1385 و 1386 اجرا شدند. آزمایش در هر محیط به صورت طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار انجام گردید. اثر مکان در مقایسه با ژنوتیپ بر تعداد کل برگ تولیدی و تعداد تجمعی برگهای در حال پیر شدن، بیشتر بود. ارقام مورد بررسی از نظر عملکرد شکر سفید با یک دیگر اختلاف معنی دار داشتند. تجزیه رگرسیون چندگانه نشان داد که سرعت زوال برگ در مرحلههای توسعه گیاهی، اواسط فصل رشد و اواخر فصل رشد، سرعت ظهور برگ و وزن خشک دمبرگ در مرحله توسعه گیاهی، و وزن خشک ریشه در اواخر فصل رشد بر عملکرد شکر سفید تاثیر گذار هستند. سرعت زوال برگ در مرحله اواخر فصل رشد دارای بیشترین تاثیر مثبت و در مرحله اواسط فصل رشد دارای بیشترین تاثیر منفی بر عملکرد شکر سفید بود. به طور کلی، سرعت زوال برگ در مرحله اواسط فصل رشد و وزن خشک ریشه در اواخر فصل رشد بیشترین سهم را بر عملکرد شکر سفید ارقام چغندرقند داشتند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Identification of Morpho-physiological Traits Affecting White Sugar Yield in Sugar Beet
چکیده انگلیسی مقاله
This research was carried out to evaluate the effects of some morphophysiological traits on white sugar yield of 10 commercial sugar beet (Beta vulgaris L.) varieties. All experiments were conducted in four important sugar beet growing areas in Iran, i.e. Moghan, Khoy, Karaj and Zarghan in 2006 and 2007. The experiment was arranged as a randomized complete block design with three replications in each environment. Total leaf production and cumulative number of senescent leaves were affected more by location than by genotype. There were significant differences among varieties for white sugar yield. Multiple regression analysis indicated that leaf death rate at the crop development, mid-season and late-season stages; leaf appearance rate and petiole dry weight at the crop development stage; and root dry weight at the late-season stage affected white sugar yield. Leaf death rate had the highest positive effect on white sugar yield at the late-season stage and the highest negative effect at the mid-season stage. In conclusion, leaf death rate at the crop mid-season stage and root dry weight at the late-season stage contributed the most to white sugar yield of sugar beet varieties.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
رحیم محمدیان |
sugar beet seed institute, karaj, p.o. box 31585-4114, iran
حمید قاسمی |
young researcher club, roodehen, iran
محسن بذرافشان |
research centre for agriculture and natural resources of fars, iran
مجید moharramzadah |
4research centre for agriculture and natural resources of ardebil, iran
پرویز مهدیخانی |
research centre for agriculture and natural resources of west azarbaijan, iran
نشانی اینترنتی
http://breeding.tabrizu.ac.ir/article_3787_647.html
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات