این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
Journal of Plant Physiology and Breeding
، جلد ۴، شماره ۱، صفحات ۱۳-۲۱
عنوان فارسی
تاثیر شوری و تابش اشعه لیزر بر میزان تجمع پرولین در بذور گندم بهاره
چکیده فارسی مقاله
یکی از محرکهای زیستی موثر روی گیاهان عالی، اشعه لیزر میباشد. تاثیر مثبت تابش لیزر بر بعضی از گیاهان زراعی توسط محققان اثبات گردیده است. در تحقیق حاضر تاثیر تابش لیزر بر میزان تجمع پرولین در گندم بهاره کویر (Triticum aestivum cv. Kavir) تحت شرایط شوری مختلف بررسی گردید. در این تحقیق سه نوع نور لیزر تحت عنوان قرمز، مادون قرمز (که هر دو از لیزرهای نیمه رسانا یا دیودی هستند) و Nd:YAG (که از لیزرهای جامد میباشد) به عنوان منابع تابش استفاده گردید. بذور برای مدت 12 دقیقه تحت تاثیر تابش قرار گرفتند و این تابش به صورت یکبار و دوبار (هر بار 12 دقیقه) انجام شد و بذور تابش ندیده به عنوان شاهد مورد استفاده قرار گرفتند. این تحقیق به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. نتایح به صورت معنیدار بیانگر افزایش تجمع پرولین برگها بعد از اعمال تابش لیزر و افزایش مقاومت به شوری بود. دوزهای مختلف تابش لیزر بر میزان تجمع پرولین تاثیر متفاوتی داشتند. بیشترین میزان تجمع پرولین در یک بار تابش به وسیله اشعه Nd:YAG مشاهده شد. مقاله حاضر نخستین گزارش مربوط به استفاده از انواع مختلف اشعه لیزر و تاثیر آن بر میزان پرولین در گندم بهاره است. نتایج بیانگر تاثیر مثبت تیمار لیزر در اصلاح صفت تحمل به شوری در گندم است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of Salinity on Morpho-Physiological Characteristics of Spring Wheat Genotypes
چکیده انگلیسی مقاله
Bread wheat germplasm tolerant to salinity with high end-use quality is required to maintain grain production in saline lands. Four spring bread wheat cultivars with different tolerance to salinity and their three F3 progenies were evaluated at four levels of salt concentrations; 0, 150, 200 and 250 Mm NaCl. Na+, K+ and Cl- concentrations in the wheat penultimate leaf and some of the biomass and yield related traits were measured. The allelic variations of Glu-1 loci in the crosses were examined. Salinity had a significant positive effect on Na+ and Cl- concentrations and the Na+/K+ ratio. As salinity level increased, yield and 1000 grain weight and K+ concentration were declined. Most of the F3 progenies did not show much improvement in terms of biomass or yield related traits. However, F3 progenies of the Cajema×Lerma Rojo cross showed an improved quality score.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Quality, Salinity, Wheat, Yield
نویسندگان مقاله
نشانی اینترنتی
http://breeding.tabrizu.ac.ir/article_3723_638.html
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات