این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Plant Physiology and Breeding، جلد ۴، شماره ۱، صفحات ۲۳-۳۳

عنوان فارسی تاثیرات اشعه فرابنفش روی ترکیبات فنولی و فعایت آنزیم‌های آنتی اکسیدان در دانه رست‌های گیاه بامیه (Hibiscus esculents
چکیده فارسی مقاله در این مطالعه اثرات تیمار انواع مختلف اشعه فرابنفش UV-A)، UV-B،(UV-C روی میزان پراکسیداسیون لیپیدی (MDA) ، ترکیبات فنولی (فلاونوئید، آنتوسیانین و فنول کل) و میزان فعالیت برخی از آنزیم­های آنتی آکسیدان شامل فنیل آلانین آمونیالیاز (PAL)، پلی فنول اکسیداز (PPO)، آسکوربات پراکسیداز (APX)، گایاکول پراکسیداز (GPX)، کاتالاز (CAT)و گلوتاتیون ردوکتاز (GR) دانه رست گیاه بامیه مورد بررسی قرار گرفت. مشاهدات نشان داد که میزان پراکسیداسیون چربی­ها وترکیبات فنولی در تیمارهای UV-B و UV-C در مقایسه با نمونه­های شاهد و تیمار UV-A افزایش یافته است. تیمار UV-A تاثیر معنی داری روی فعالیت آنزیم­های آنتی اکسیدان نداشت، اما تیمارهای UV-B و UV-C سبب افزایش معنی دار در فعالیت APX، GPX، CATو GR در مقایسه با گیاهان شاهد گردید. همچنین فعالیت دو آنزیم PAL و PPO در اندام­های هوایی گیاه بامیه در تیمارهای UV-B و UV-C افزایش قابل توجهی را نشان داد. این افزایش فعالیت ترکیبات فنولی وفعالیت آنزیم­های آنتی اکسیدانی در تیمارهای اشعه UV-B و UV-C می­تواند به عنوان نشانگر­های زیستی در مورد تاثیر شدید اشعه فرا بنفش در نظر گرفته شود، هرچند تحقیقات بیشتری برای روشن شدن نقش دقیق سیستم آنتی آکسیدانی تحت تاثیر اشعه فرابنفش لازم می­باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی UV Radiation Induced Changes of Phenolic Compounds and Antioxidant Enzymes in Okra (Hibiscus esculents L.) Seedlings
چکیده انگلیسی مقاله The influences of different ultraviolet (UV-A, UV-B and UV-C) radiation treatments on phenolic compounds (total phenol, anthocyanin and flavonoid), lipid peroxidation content and behavior of the some enzymes such as polyphenoloxidase (PPO), phenylalanin ammonia–lyase (PAL), ascorbate peroxidase (APX), guaiacol peroxidase (GPX), catalase (CAT) and glutathione reductase (GR) were studied in okra (Hibiscus esculents L.) seedlings. results showed that UV-B and UV-C treatments increased UV absorbing compounds and lipid peroxidation contents as compared with the control and UV-A treatment plants. UV-A treatment did not significantly affect the activity of antioxidant enzymes (APX, GPX, CAT, GR), but in plants treated with UV-B and UV-C, APX, GPX, CAT and GR activity were significantly increased when compared with the control plants. Also activity level of PPO and PAL in the shoots of okra plants increased significantly in response to UV-B and UV-C treatments. These results suggest that the increased phenolic compounds and antioxidant system activity in the UV-B and UV-C treatments may be considered as biomarkers of intensity of UV radiation stress. However, more research is necessary to elucidate the precise role that the antioxidant system plays under ultraviolet radiation stress.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://breeding.tabrizu.ac.ir/article_3724_638.html
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات