این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
Journal of Plant Physiology and Breeding
، جلد ۳، شماره ۲، صفحات ۱-۱۲
عنوان فارسی
کاهش اثرات مضر مس روی پیاز خوراکی با کاربرد برون زای اسید آسکوربیک
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش اثرات بهبودی اسید آسکوربیک 5/0 میلی مولار بر رقم قرمز آذرشهر پیاز خوراکی (Allium cepa L.) تحت تنش مس (5/6 میکرومولار) مورد مطالعه قرار گرفت. در گیاهان یک هفتهای پیاز تیمار مس موجب کاهش وزن تر ریشهها و برگها گردید. تنش مس منجر به کاهش شاخص پایداری غشاهای سلولی برگها و افزایش قابل ملاحظه در محتوای پراکسید هیدروژن و پراکسیداسیون چربیهای ریشهها و برگها شد. در پاسخ به سمیت مس محتوای آنتوسیانین برگها، ترکیبات فنلی برگها و ریشهها، ونیز مقدار پروتیئنهای محلول و پرولین افزایش نشان دادند. تیمار با اسید آسکوربیک موجب افزایش وزن تر ریشهها و برگها در همه گیاهان در شرایط واجد تنش و نیز فاقد تنش گردید. در گیاهان تحت تنش مس، کاربرد برون زای اسید آسکوربیک به طور معنی داری شاخص پایداری غشاهای سلولی برگها را افزایش داد. در همه گیاهان تیمار اسید آسکوربیک کاهش قابل ملاحظه آنتوسیانینها، ترکیبات فنلی و پرولین را باعث شد. کاربرد آسکوربیک اسید موجب کاهش محتوای پراکسید هیدروژن و ممانعت از پراکسیداسیون چربیها در ریشه و برگ همه گیاهان در هر دو شرایط واجد و فاقد تنش شد. در گیاهانی که تحت تنش مس قرار نداشتند تیمار با اسید آسکوربیک منجر به افزایش محتوای پروتیئنهای محلول شد. نتایج حاکی از آن است که کاربرد ریشهای اسید آسکوربیک اثرات مضر اکسیداتیو مس بر رشد پیاز خوراکی را تقلیل میدهد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنتی اکسیدان، اسید آسکوربیک، پیاز خوراکی، غشاء، مس،
عنوان انگلیسی
Alleviation of Adverse Effects of Copper on Allium cepa L. by Exogenous Ascorbic Acid Application
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract In this study ameliorative effects of ascorbic acid (0.5 mM) on onion (Allium cepa L. cv. Red Azarshahr) under copper stress (Cu: 6.5 μM) were studied. Fresh weights of leaves and roots were reduced in seven week old plants under excess copper condition. Cu stress also reduced membrane stability index in leaves. There was a considerable increase in H2O2 content and lipid peroxidation in both roots and leaves of plants under excess Cu. Leaves anthocyanin contents, leaves and roots phenolic compounds, soluble proteins and proline contents were increased in response to Cu toxicity. The fresh weights of leaves and roots were improved during addition of ascorbic acid to root medium in stressed and non-stressed plants. Exogenous ascorbic acid significantly increased membrane stability index in Cu stressed plants. We find considerable reduction in anthocyanins, phenolic compounds and proline with ascorbic acid treatments in all plants. Ascorbic acid application also reduced H2O2 content and prevented lipid peroxidation in leaves and roots during presence or absence of excess Cu. Treatment of plants with ascorbic acid increased soluble proteins content only in non-stressed plants. The results demonstrate that root applied ascorbic acid ameliorated the copper induced oxidative adverse effects on onion growth.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نشانی اینترنتی
http://breeding.tabrizu.ac.ir/article_3345_571.html
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات