این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی کردستان
، جلد ۱۰، شماره ۳، صفحات ۵۳-۶۰
عنوان فارسی
بررسی نوع و میزان آلودگی بستنیهای سنتی در استان کردستان و ارتباط آن با وضعیت بهداشت فردی و محیط اماکن
چکیده فارسی مقاله
چکیده زمینه و هدف : بستنی با توجه به مواد تشکیل دهنده آن و نگهداری طولانی مدت، محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسمها میباشد و میتواند در صورت آلودگی باعث بروز مسمومیت در بین مصرفکنندگان آن گردد. این مطالعه با هدف تعیین نوع و میزان آلودگی بستنیهای استان کردستان و ارتباط آن با وضعیت بهداشت فردی و محیط اماکن طراحی گردید. روش بررسی : نوع مطالعه توصیفی- تحلیلی و حجم نمونه 170 نمونه بستنی که بطور تصادفی از کلیه تولیدکنندگان بستنی در سطح استان کردستان در شش ماه اول 1384 نمونهبرداری گردید و در شرایط استاندارد مورد آزمایش از نظر توتال کانت، شمارش کلیفرم، اشریشیا کلی و استافیلوکک قرار گرفت. دادههای حاصله وارد محیط نرم افزار SPSS گردید و با استفاده از فرمولهای آمار توصیفی و همچنین آزمون X2 تحلیل شدند. یافتهها : یافتههای تحقیق نشان داد که 7/1% نمونهها به استاف، 9/2% به اشریشیا کلی، 9/69% آلوده از نظر کلیفرم و 4/68% آلوده از نظر توتال کانت بودهاند. در مجموع 75% نمونهها غیر قابل مصرف بودند. بین رعایت بهداشت فردی متصدیان با میزان آلودگی و همچنین بین وضعیت بهداشت محیط اماکن و میزان آلودگی با 01/0 p< رابطه تائید گردید. نتیجهگیری : با توجه به نتایج حاصل ضروری است مسئولین بهداشتی استان در رعایت بهداشت فردی متصدیان و نظارت بر فرآیند تولید و توزیع بستنیهای سنتی توجه بیشتری نمایند و در تولید بستنیهای سنتی عمدتاً از شیرهای پاستوریزه استفاده گردد. کلید واژهها : آلودگی، بستنی، بهداشت فردی وصول مقاله: 9/11/84 اصلاح نهایی: 20/2/85 پذیرش مقاله: 27/2/85
کلیدواژههای فارسی مقاله
کلید واژهها ، آلودگی، بستنی، بهداشت فردی
عنوان انگلیسی
Assessment of the types and rate of contamination in traditional ice-cream in Kurdistan Province and its relationship to environmental and personal health care
چکیده انگلیسی مقاله
ABCTRACT Background and Aim: Factors such as duration of preservation and ingredients of ice-cream provide a favorable condition for growth of different kinds of microorganisms and if contaminated, can cause poisoning among the consumers. The aim of this study was to determine the kind and rate of contamination in traditional ice-cream in Kurdistan province and also its relationship with environmental and individual health. Materials and Methods: This is a descriptive-analytic study. 170 samples of ice-cream were selected randomly from different ice-cream shops from March to September 2005. Under standard condition total bacterial and coliforms count, and tests for Escherichia coli (E. coli) and Staphylococcus were performed. The data were analyzed by means of SPSS software, descriptive statistic formulas and X2 tests. Results: 1.7% of the samples were contaminated by Staphylococcus, 2.9% by E. coli, 69.9% by coliforms. Regarding total bacterial count, 68.4% of the samples were contaminated. On the whole 75% of the samples were not fit for consumption. Either individual or environmental health revealed a significant relationship with the rate of contamination p< 0.01. Conclusion: considering the results of this study, it is necessary for the health authorities in this province to pay more attention to the health of ice-cream workers, production and delivery of ice-cream and use of pasteurized milk in the production of ice-cream. Key words: Contamination, Ice-cream, Personal health care
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Key words, Contamination, Ice-cream, Personal health care
نویسندگان مقاله
محمد صالح هژیر | m s hazhir
kurdistan university of medical science-sanandaj-iran
دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان -سنندج-ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کردستان (Kordestan university of medical sciences)
کیومرث رشیدی | k rashidi
kurdistan university of medical science-sanandaj-iran
دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان -سنندج-ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کردستان (Kordestan university of medical sciences)
سید نجم الدین صنوبر طاهایی | s n senobar tahaee
kurdistan university of medical science-sanandaj-iran
دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان -سنندج-ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کردستان (Kordestan university of medical sciences)
ناصر رشادمنش | n reshadmanesh
kurdistan university of medical science-sanandaj-iran
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کردستان-سنندج-ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کردستان (Kordestan university of medical sciences)
نسرین مفرح | n mofareh
nutrition laboratory
آزمایشگاه مواد غذایی
نشانی اینترنتی
http://sjku.muk.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-203&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات