این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
آبیاری و زهکشی
، جلد ۱۲، شماره ۶، صفحات ۱۵۱۱-۱۵۱۸
عنوان فارسی
بررسی بهرهوری فیزیکی مصرف آب کشاورزی در استانهای منتخب ایران (مطالعه موردی: محصول گندم)
چکیده فارسی مقاله
موضوع ارتقای بهرهوری آب در تولید مواد غذایی از مسائل اساسی در کشورهای مختلف جهان و بهخصوص کشورهای کم آب نظیر ایران است. از طرفی در میان محصولات کشاورزی، گندم بهعنوان محصولی استراتژیک میباشد و سطح زیر کشت قابلتوجهی را به خود اختصاص داده است و در تغذیه مردم نقش اساسی دارد. بر اساس آنچه ذکر شد و همچنین با توجه به اینکه یکی از راهکارهای توصیهشده جهت مقابله با کمبود آب، پیادهسازی نظام بهرهوری آب کشاورزی در ساختار مدیریت آب کشور میباشددر مطالعه حاضر با استفاده از رهیافت تخمین توابع تولید و انتخاب تابع تولید برتر و دادههای ترکیبی 93-1384، به برآورد اثرات بهرهوری فیزیکی آب بر تولید گندم در استانهای عمده تولیدکننده گندم (اصفهان، خراسان رضوی، خوزستان، گلستان و فارس) میپردازد. نتایج بهرهوری فیزیکی آب بین استانهای منتخب نشان داد، بهرهوری فیزیکی نهاده آب مصرفی در دورههای موردبررسی 9/1 کیلوگرم بر مترمکعب بهدستآمده است. این بدین معنی است که بهطور متوسط به ازای افزایش یک مترمکعب آب، حدود دو کیلوگرم در هکتار محصول گندم آبی در این دورهها افزایش خواهد داشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بهرهوری فیزیکی، تابع تولید، ترانسندنتال، گندم، آب،
عنوان انگلیسی
Evaluation of Physical Productivity of Water Agricultural in Selected Provinces in Iran (Case Study: Wheat Crop)
چکیده انگلیسی مقاله
Improving water productivity in food production has been a basic global issue, especially in countries with limited water resources like in Iran. On the other hand, among agricultural crops, wheat is a strategic product and has a significant cropping area and plays an important role in feeding people. Based on the above, and also considering that one of the recommended strategies for coping with water scarcity is the implementation of agricultural water productivity system in the country's water management structure, In the present study, using the method of estimating the production functions and choosing the superior production function and panel data of 2005-2014, to estimate the effects of Physical water productivity on wheat production in the major provinces of wheat (Isfahan, Khorasan Razavi, Khuzestan, Golestan and Fars). The results of Physical water productivity between selected provinces showed that the index in the studied periods was 1.9 kg / m3. this means that on average, an increase of one cubic meter of water will increase about two kilograms per hectare of wheat production in these periods.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مهدی بهرامی |
دانشگاه تربیت مدرس
صادق خلیلیان |
دانشگاه تربیت مدرس
سید ابوالقاسم مرتضوی |
دانشگاه تربیت مدرس
محمد علی اسعدی |
دانشگاه تربیت مدرس
نشانی اینترنتی
http://idj.iaid.ir/article_85915_0cc0eb1694aee174fea6370841c403b7.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/552/article-552-1408373.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات