این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
Molecular Biology Research Communications
، جلد ۱، شماره ۲، صفحات ۷۴-۸۲
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of vanillin and its acid and alcohol derivatives on the diphenolase activity of mushroom tyrosinase
چکیده انگلیسی مقاله
For the first time in the present study the effects of vanillin, vanillyl alcohol, vanillic acid, as well as the newly synthesized vanillin derivative, bis-vanillin, were investigated on the oxidation of dopamine hydrochloride by mushroom tyrosinase. Among them, vanillin and bis-vanillin act as activators, while vanillyl alcohol and vanillic acid exhibited inhibitory effects, the IC50 values being estimated 1.5 and 1.0 mM, respectively. These compounds were mixed inhibitors. The presence of aldehyde and metoxy groups at the meta position of aromatic compounds seems to cause them to react as tyrosinase activators, as observed in the case of vanillin and bis-vanillin. The presence of both groups in bis-vanillin results in a stronger activation effect compared to vanillin. The results indicate that the electron-withdrawing capacity of the functional group at the C-1 position is essential for the inhibitory potency of vanillin derivatives. In comparison with other benzoic acid derivatives, the results obtained in this study suggest that the relative positioning of hydroxy and methoxy groups at meta and para positions plays an important role in the inhibition effects of benzoic acids and their inhibition potency.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Tyrosinase,Inhibition,Enzymatic browning,Vanillin
نویسندگان مقاله
معصومه باقری کالمرزی | bagheri kalmarzi
department of biology, faculty of science, payame noor university, tehran, iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه پیام نور تهران (Payame noor university)
رضا حسن ساجدی | h sajedi
department of biochemistry, faculty of biologilal sciences, tarbiat modares university, tehran, iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
الهام اسداللهی |
department of chemistry, faculty of sciences, university of guilan, rasht, iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
نصرت o محمودی | nosrat o
department of chemistry, faculty of sciences, university of guilan, rasht, iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
رضا حاجی حسینی | haji hosseini
department of biochemistry, faculty of biological sciences, tarbiat modares university, tehran, iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
نشانی اینترنتی
http://mbrc.shirazu.ac.ir/article_630_76a32ee12ccf3f1232039c957bd2a28b.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات