این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی، جلد ۱۱، شماره ۲۹، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی ارتباط بین ارتقاء کیفیت نانوایی با کاهش بیان ژن‌های Dx۲ و Dy۱۲ در گندم موتانت
چکیده فارسی مقاله در تحقیق حاضر سطح بیان ژن‌های Dx2 و Dy12 واقع در جایگاه Glu-D1 که رمزکننده زیرواحدهای سنگین گلوتنین با تأثیر منفی بر کیفیت نانوایی می‌باشند، در ژنوتیپ جهش یافته گندم نان بنام RO-3 با کیفیت نانوایی بالا به همراه رقم روشن (رقم والدی آن) با کیفیت نانوایی پایین مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور نمونه‌برداری از بذور در فواصل زمانی 5، 10، 15، 20 و 30 روز بعد از گلدهی صورت گرفت. نتایج الگوی بیان ژن نشان داد ژنوتیپ RO-3 برای ژن Dy12 بیشترین کاهش بیان را در 5 روز بعد از گلدهی نسبت به ژنوتیپ والدی دارد و برای ژن Dx2 بیشترین کاهش بیان در 10 روز بعد از گلدهی نسبت به ژنوتیپ والدی مشاهده شد. به طور کلی در طی مرحله توسعه دانه هر دو ژن مورد مطالعه در ژنوتیپ موتانت نسبت به والد کاهش بیان نشان داد. بیشترین نسبت تجمع وزن خشک دانه در ژنوتیپ جهش یافته در 10 تا 15 روز بعد از گلدهی اتفاق افتاد. بنابراین مراحل ابتدایی توسعه دانه از مراحل بحرانی برای کاهش بیان این دو ژن و تجمع وزن خشک دانه در ژنوتیپ جهش یافته می‌باشد. سرعت پر شدن دانه و حداکثر وزن دانه در ژنوتیپ جهش یافته بیشتر از ژنوتیپ والدی بود. بنابراین اصلاح ارقام با سرعت پر شدن دانه بالاتر و همچنین انتخاب ارقام با بیان پایین ژن‌های Dx2 و Dy12 می‌تواند نقش مهمی در انتخاب ارقام با عملکرد و کیفیت نانوایی بالا داشته باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Relationship between improvement of the baking quality and down-regulation of Dx2 and Dy12 genes in bread wheat mutant
چکیده انگلیسی مقاله In current research, the expression level of Dx2 and Dy12 genes on Glu-D1 locus that encoding the high-molecular-weight glutenin subunits (HMW-GSs), with negative impact on quality of bakery in genotype mutant wheat bread called RO-3 with high quality of bakery and its parent (Roshan) with low quality of bakery was investigated. For this purpose, sampling was performed grains at intervals of 5, 10, 15, 20 and 30 days post-anthesis (DPA). The gene expression results showed that RO-3 genotype had the highest gene expression decreasing for Dy12 genes at 5 DPA compared to parent genotype, and for Dx2 gene the highest gene expression decreasing was 10 DPA compared to parent genotype. Generally, in during seed development the both studied genes in mutant genotype had gene expression decreasing than parent genotype. The most dry weight accumulation rates occurred in 10 to 15 DPA in mutant genotype. So the early stages of seed development for reducing the expression of these genes and rates dry weight accumulation grain is critical in mutant genotype. The grain-filling rate and the maximum grain weight were higher in mutant genotype than parent genotype. Therefore breeding the cultivars with higher grain filling rate and also selection of varieties with low expression for Dx2 and Dy12 genes play an important role in the selection of varieties with high yield and quality of bakery.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حسین احمدی اوچ تپه | Hossein Ahmadi-Ochtapeh
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources (GUASNR), IRAN
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

حسن سلطانلو | Hassan Soltanloo
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources (GUASNR), IRAN
گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

سیده ساناز رمضانپور | Sayede Sanaz Ramezanpour
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources (GUASNR), IRAN
گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

احد یامچی | Ahad Yamchi
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources (GUASNR), IRAN
گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

وحید شریعتی | Vahid Shariati
National Institute of Genetic Engineering and Biotechnology, department of plant molecular biotechnology
پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، گروه زیست فناوری مولکولی گیاهی


نشانی اینترنتی http://jcb.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-721-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده اصلاح موتاسیونی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات