این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
Veterinary Research Forum
، جلد ۷، شماره ۳، صفحات ۲۰۳-۲۱۱
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The comparison of digestibility of treated sugarcane tops silage by bacteria or whole microorganisms of Holstein cow and buffalo rumen
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this study was to evaluate the effects of adding sulfuric acid to sugarcane topssilage on rumen bacteria and whole rumen microorganisms (WRM) and compare the digestibility of sugarcane tops treated with different amount of urea, molasses and sulfuric acid between Holstein cow and Khouzestan buffalo. Regardless of the type of the treatment, potential of gas production (B) by cow WRM (130.670 mL) was more than buffalo (104.060 mL) (p < 0.05), but the rate of gas production (C) by buffalo WRM was greater than cow (0.021 and 0.014 mL per hr, respectively) (p < 0.05). The C in treatment containing only 2.40% sulfuric acid (0.033 mL per hr) was significantly highest (p < 0.05). Regardless of the type of the treatment, the B by cow rumen bacteria (75.040 mL) was more than buffalo (67.150 mL), (p < 0.05), while the C by rumen bacteria of buffalo (0.030 mL per hr) was more than cow (0.017 mL per hr), (p < 0.05). Regardless of the type of the animal, the B coefficient of rumen bacteria in treatment only containing 2.40% sulfuric acid was higher than control (p < 0.05). Therefore, the addition of sulfuric acid not only had no negative effect on microorganisms particularly bacteria, but also probably due to present of sulfur in acid, had positive effect on nutrients digestibility, and growth of microorganisms. The digestibility of sugarcane tops silage treated by cow rumen bacteria and whole microorganisms was higher than buffalo.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Bacteria,Buffalo,Molasses,Sulfuric acid,Urea
نویسندگان مقاله
افروز شریفی |
graduate student of animal nutrition, ramin agriculture and natural resources university of khouzestan, ahvaz, iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)
مرتضی چاجی |
department of animal science, ramin agriculture and natural resources university of khouzestan, ahvaz, iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)
طاهره محمدآبادی |
department of animal science, ramin agriculture and natural resources university of khouzestan, ahvaz, iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)
نشانی اینترنتی
http://vrf.iranjournals.ir/article_21605_bedf8f4c9b90e7c5e78e6b4dec9e8e43.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات