این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
Veterinary Research Forum
، جلد ۶، شماره ۲، صفحات ۱۳۷-۱۴۱
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Modification of egg yolk fatty acids profile by using different oil sources
چکیده انگلیسی مقاله
The study was conducted to evaluate the effects of different dietary oil sources supplementation on laying hens’ performance and fatty acids profile of egg yolks. Seventy-two 23-week-old laying hens (Tetra-SL) divided into six experimental diets (four replicates and three birds per replication) in a completely randomized design for nine weeks. Experimental diets were included: 1) control (no oil), 2) 3.00% fish oil, 3) 3.00% olive oil, 4) 3.00% grape seed oil, 5) 3.00% canola oil, and 6) 3.00% soybean oil. The diets were similar in terms of energy and protein. Egg production, egg mass, egg weight, feed intake, feed conversion ratio and fatty acid composition of egg yolk were determined at the end of the trial. The results indicated that the performance parameters were not significantly different between treatments in the entire period (p > 0.05). However, fatty acids profiles of yolk were affected by experimental diets (p < 0.05). Fish oil significantly reduced omega-6 fatty acids and increased docosahexaenoic acid (DHA) and eicosapentaenoic acid (EPA) in egg yolk. Also canola oil increased linolenic acid content in the egg yolk. In conclusion, fish oil increased omega-3 long-chain fatty acids and decreased omega-6 to omega-3 ratio in eggs which may have beneficial effects on human health.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Egg enrichment,Fatty acids,Laying hen,performance
نویسندگان مقاله
محسن امیدی |
graduate student, faculty of agriculture, tarbiat modarres university, tehran, iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
شعبان رحیمی |
department of poultry science, faculty of agriculture, tarbiat modarres university, tehran, iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
محمد علی کریمی ترشیزی | mohammad ali karimi torshizi
department of poultry science, faculty of agriculture, tarbiat modarres university, tehran, iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
نشانی اینترنتی
http://vrf.iranjournals.ir/article_12967_fc13cfa930807a2b47717ab9407ffa0c.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات