این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
آب و فاضلاب
، جلد ۲۶، شماره ۲، صفحات ۱۰۴-۱۱۳
عنوان فارسی
بررسی میزان نشت آنتیموان از بطریهای PET به داخل آب معدنی های استان فارس
چکیده فارسی مقاله
پلیاتیلن ترفتالات رایجترین ماده مورد استفاده در ساخت بطریهای نگهدارنده آب معدنی است. تریاکسید آنتیموان مصرف شده برای شکلگیری ظروف PET، ممکن است آب را با مواد تشکیل دهنده خود آلوده نماید. در این پژوهش، تأثیر زمان نگهداری (1تا 8 هفته)، دمای نگهداری (20- تا80 درجه سلسیوس)، pH (3/6 تا 3/8)، نور خورشید و اشعه UV بر میزان نشت آنتیموان از بطریهای PET به داخل 15 نوع آب معدنی موجود در استان فارس، با استفاده از دستگاه اسپکترومتر جذب اتمی با کوره گرافیتی بررسی شد. میزان آنتیموان در هفته اول و دوم در همه نمونهها پایینتر از حداکثر تراز آلودگی استاندارد ایران (ppb 5) بود ولی در هفته چهارم در یک نمونه (نمونه A) و در هفته هشتم در 3 نمونه ( نمونههای A،F وJ با غلظتهای بهترتیب 48/5، 08/5 و 06/5 میکروگرم در لیتر) از حداکثر تراز آلودگی بیشتر شد. نور خورشید، اشعه UV، تغییر pH آب معدنی و نگهداری در دماهای 20-، 60 و 80 درجه سلسیوس باعث شد میزان آنتیموان به بالاتر از حداکثر تراز آلودگی برسد. بنابراین قرار دادن بطریهای آب معدنی در شرایط نامناسب محیطی باعث نشت آنتیموان به داخل آب شده و تهدیدی برای سلامتی مصرفکنندگان است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آب بطری شده، آنتیموان، پلی اتیلن ترفتالات، نشت،
عنوان انگلیسی
Investigation of Antimony Leaching from Bottles (PET) into the Bottled Waters in Fars Province
چکیده انگلیسی مقاله
Polyethylene Terephthalate (PET) is the most common material used in manufacturing mineral water bottles. Antimony trioxide (Sb2O3) used to form the PET containers may pollute water with their ingredients. In this research, graphite furnance atomic absorption spectrometry was used to investigate the effects of storage time (1 to 8 weeks), storage temperature (-20 to 80 °C), pH (6.3 to 8.3), exposure to sunlight, and UV radiation on leaching antimony from PET bottles into the mineral water of 15 bottled water brands available in Fars Province. Concentrations of antimony in the first and second weeks were lower than the maximum standard limit (5 ppb) recommended by Iranian regulations. Antimony concentration in one sample (brand A) rose above the standard limit after four weeks and in 3 samples (brands A, F, and J with antimony concentrations of 5.48, 5.08, and 5.06 µg/L, respectively) exceeded the standard limit after 8 weeks. Sunlight, UV radiation, changes in pH, and storage at temperatures of -20 ℃, 60 ℃, and 80℃ were also found to increase antimony concentrations to levels above the maximum standard limit. Clearly, storing bottled mineral water in ambient conditions may lead to the release of antimony into bottled water, which is a serious threat to public health.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مسعود نوشادی |
دانشیار بخش مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
لیلا عبداللهی |
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست، دانشگاه شیراز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
نشانی اینترنتی
http://www.wwjournal.ir/article_7266_11bcc9b63053e346c5252ca56775e5c0.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات