این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
آب و فاضلاب
، جلد ۱۹، شماره ۱، صفحات ۵۴-۶۲
عنوان فارسی
معرفی باکتریهای زنده لکن غیرقابل کشت (VBNC)
چکیده فارسی مقاله
حالت زنده لکن غیر قابل کشت (VBNC)، شرایطی است که در آن باکتریها قابلیت رشد روی محیطهای باکتریولوژیک معمولی که به طور عادی در آن رشد کرده و تشکیل کلنی میدهند را از دست داده لکن هنوز زنده بوده و قادر به بازیابی فعالیت متابولیکی خود میباشند. حالت VBNC در ارزیابی سلامت عمومی، استریل بودن آب آشامیدنی و مواد دارویی و صنایع غذایی واجد اهمیت است. باکتریهای متعددی که عمدتاً پاتوژنهای انسانی میباشند میتوانند وارد این حالت شوند. باکتریها در پاسخ به تعدادی از استرسهای طبیعی از قبیل: گرسنگی، انکوباسیون خارج از دمای بهینه رشد و افزایش فشار اسمزی وارد این حالت میشوند. باکتریهایی که وارد حالت VBNC میشوند متحمل تغییرات زیاد فیزیولوژیک، ساختاری و ژنتیکی میگردند به طوری که اندازه سلولها کاهش مییابد و از فرم میلهای به کوکسی تبدیل میشوند. دیواره سلولی ضخیم شده و پپتیدوگلیکان دارای پیوندهای تقاطعی زیادی میشود. غشای سلولی تمامیت خود را حفظ مینماید، هر چند متحمل تغییرات اساسی در ساختار خود میشود. از تغییرات متابولیک میتوان کاهش رشد، کاهش در جذب مواد غذایی، کاهش در میزان تنفس و همین طور سنتز پروتئینهای جدید و باقی ماندن ATP در یک سطح ثابت را نام برد. در حالت VBNC برخی از پاتوژنها خصوصیات ویرولانس خود را حفظ میکنند. بیان ژن در سلولهای VBNC ادامه مییابد. اسیدهای نوکلئیک در فازهای اولیه که باکتری وارد حالت VBNC شده است دست نخورده باقی میماند، لکن با طولانی شدن و پایداری آن در این حالت به تدریج تجزیه میشوند. برای مطالعه حالت VBNC، از روشهای سیتولوژیک از قبیل شمارش زنده به طور مستقیم و احیای نمک تترازولیوم همچنین روشهای مولکولی مانند واکنش نسخهبرداری معکوس و پروتئین سبز فلورسنت استفاده شده است. احیاء از حالت VBNC با حذف عامل القاء کننده شروع میشود. عواملی که موجب احیاء باکتریها از فاز VBNC میشوند شامل اضافهکردن مواد غذایی و مواد شیمیایی مشخص، اضافه کردن کم سلولهای قابل رشد و پاساژ در میزبان حیوانی میباشند که برحسب نوع باکتری عامل احیاء فرق دارد. به دلیل باقی ماندن خصوصیات ویرولانس باکتریها در حالت VBNC باید توجه ویژهای به این موضوع در ارزیابی سلامت آب آشامیدنی شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
حالت VBNC، باکتری، بیماریزایی، گرسنگی، آب آشامیدنی،
عنوان انگلیسی
Introduce of Viable But Nonculturable Bacteria
چکیده انگلیسی مقاله
Viable-But-Nonculturable-State (VBNC) is the condition in which bacteria fail to grow on their routine bacteriological media where they would normally grow and develop into colonies, but are still alive and capable of renewed metabolic activity. VBNC state is useful for evaluating public health and for ascertaining the sterility of drinking water, pharmaceuticals, and foodstuff. A number of bacteria, mostly pathogenic to humans, have been proved to enter into this state in response to natural stresses such as starvation, incubation out of optimum growth temperature, increased osmotic pressure, etc. Once in the VBNC state, they undergo various physiological, structural, and genetic alterations. These alterations result in reduced cell size, conversion from bacilli to coccid, thickened cell walls, and peptidoglycan gaining many cross links. Metabolic changes also occur that include reductions in growth, nutrient transport, and respiratory rate; biosynthesis of new protein, and ATP remaining at a constant level. It has been shown that in the VBNC state, some pathogens conserve their virulence properties. Gene expression continues in the VBNC cell. Nucleic acids remain intact in the early VBNC phase but they gradually undergo degradation with prolonged VBNC. Cytological methods such as direct viable count and reduction of tetrazolium salts, and molecular methods such as reverse transcription polymerase chain reaction and green fluorescent protein have been used for the study of VBNC. Resuscitation from VBNC state starts when the inducing factor(s) is/are lifted. Factors that help the resuscitation of VBNC bacteria include addition of certain nutrients and chemicals, introduction of a few culturable cells into the VBNC cell population, and passage through the animal host. As virulence properties are sustained during the VBNC phase, special care must be paid when evaluating sterility of drinking water.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
VBNC Phase, Bacterium, Virulence, Starvation, Drinking water
نویسندگان مقاله
مهدی حسن شاهیان |
دانشجوی دکترای میکرو بیولوژی دانشگاه اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه اصفهان (Isfahan university)
روحا کسری کرمانشاهی | kasra kermanshahi
استاد میکروبیولوژی، گروه زیست شناسی، دانشگاه اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه اصفهان (Isfahan university)
نشانی اینترنتی
http://www.wwjournal.ir/article_2170_738a0daf524fef9d01676f028f523f1b.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات