این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
طب جنوب، جلد ۱۹، شماره ۴، صفحات ۵۴۹-۵۵۸

عنوان فارسی بررسی میزان غلظت اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ در میگوهای ببری سبز (P.semisulcatus) وحشی و پرورشی خلیج‌فارس در محدوه آبهای استان بوشهر
چکیده فارسی مقاله زمینه: غذاهای دریایی دارای مقادیر بالای اسیدهای چرب غیراشباع هستند. هدف از این مطالعه مقایسه سطوح اسیدهای چرب 3ω و 6ω در میگوهای پرورشی و وحشی ببری سبز (P.semisulcatus) بود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تعداد 120 میگو (60 عدد وحشی و 60 عدد پرورشی) انتخاب گردید. آنالیز اسیدهای چرب با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی انجام پذیرفت. آنالیز اختلاف واریانس دو عاملی برای نشان دادن تأثیرات فاکتورهای اصلی (جنسیت و محیط) و روابط متقابل آن‌ها استفاده شد. یافته‌ها: سه اسید چرب لینولئیک، دکوزاهگزانوئیک (DHA) و ایکوزاپنتانوئیک (EPA) غالب‌ترین اسیدهای چرب در گونه‌های وحشی و پرورشی بود. در بین اسیدهای چرب خانواده 6ω، میگوهای پرورشی سطح بالاتری از نظرلینولئیک داشتند (05/0>P). در حالی‌که در اسیدهای چرب 3ω، ایکوزاپنتاتونئیک اسید (EPA) و ایکوزاترانوئیک اسید به‌طور معنی‌داری در میگوهای وحشی بالاتر بودند. نسبت n-3/n-6 در دو گروه مشابه بود. مقایسه نسبت DHA/EPA اختلافی را بین میگوهای وحشی و پرورشی نشان نداده و این نسبت تحت تأثیر جنسیت بود. نتیجه‌گیری: مقایسه بین دو گروه نشان داد که میزان غلظت اسیدهای چرب در میگوهای وحشی و پرورشی نسبتاً مشابه همدیگر است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Study of concentration of omega-3 and omega-6 fatty acids in Persian Gulf,s wild and farmed green tiger shrimp (P.semisulcatus) in the limited area of Bushehr province water
چکیده انگلیسی مقاله Background: Sea foods contain high level of unsaturated fatty acids. The aim of this study is comparison of ώ3 and ώ6 levels in wild and farmed green tiger shrimp (P.semisulcatus). Materials and Methods: in this study 120 shrimps (wild=60 and farmed=60) selected. Analysis of Fatty acids was performed by Gas Chromatography. Two-factor variance difference analysis used for demonstration the effects of main factor (sex and environment) and their interactions. Results: Three fatty acids included linoleic, Decosahexaenoic (DHA) and eicosapentaenoic (EPA) were the most dominant fatty acids in the wild and farmed species. Among ώ6 fatty acids, the farmed shrimp contained a higher level of linoleic acids (P>0.05) whereas in ώ3 fatty acids, eicosapentaenoic acid (EPA) and eicosathereanoic acid were significantly higher in wild shrimps. The n-3/n-6 fatty acids ratio was similar in two groups. The comparison of DHA/EPA ratio did not show difference between wild and farmed shrimps and this ratio was affected by sex. Conclusion: Comparison between two groups showed that the concentration of fatty acids is relatively to each other in wild and farmed shrimp.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مصطفی قلی پور | mostafa gholipour
department of fisheries, faculty of agriculture and natural resources islamic azad iniversity, ahwaz branch
گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهواز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی اهواز (Islamic azad university of ahvaz)

رضا قربانی واقعی | reza ghorbani vaghei
iran shrimp research center, bushehr
پژوهشکده میگوی ایران، بوشهر

مهران جواهری بابلی | mehran javaheri baboli
department of fisheries, faculty of agriculture and natural resources islamic azad iniversity, ahwaz branch
گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهواز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی اهواز (Islamic azad university of ahvaz)


نشانی اینترنتی http://ismj.bpums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3-714&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده اختلالات سیستمیک- متابولیکی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات