این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۰، شماره ۲۳، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی اثرات سطوح مختلف پودر گوجه فرنگی با و بدون افزودن آنزیم بر عملکرد، فراسنجه های خونی و وضعیت آنتی اکسیدانی بلدرچین های ژاپنی طی دوره رشد
چکیده فارسی مقاله  این آزمایش، به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف پودر گوجه فرنگی (صفر، 4، 8 و 12درصد) و مولتی آنزیم ناتوزیم پی (صفر و 05/0درصد) بر عملکرد، فراسنجه های خونی و وضعیت آنتی اکسیدانی بلدرچین های ژاپنی طی 28 روز انجام شد. تعداد 320 قطعه جوجه یکروزه در 8 تیمار با 4 تکرار و 10 قطعه پرنده در هر واحد آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با آزمایش فاکتوریل مورد استفاده قرار گرفتند. خوراک مصرفی در تیمار حاوی 12 درصد پودر گوجه و افزایش وزن زنده و ضریب تبدیل غذایی در تیمار دارای 8 درصد پودر گوجه، بهتر از گروه شاهد صفر بودند(05/0>P). غلظت گلوکز پلاسما در تیمارهای حاوی 4 درصد پودر گوجه ، شاهد حاوی مولتی آنزیم و تیمار دارای 4 درصد پودر گوجه با مولتی آنزیم، بیشتر از تیمار شاهد صفر بود (05/0>P). غلظت تری گلیسرید، LDL و VLDL در تیمار دارای 12درصد پودر گوجه و تیمار شاهد حاوی مولتی آنزیم و همچنین غلظت تری گلیسرید و VLDL در تیمار حاوی 12درصد پودر گوجه با مولتی آنزیم،  پایین تر از تیمار شاهد صفر بود(05/0>P). غلظت HDL در تیمار شاهد حاوی مولتی آنزیم از تیمار شاهد صفر، پایین تر بود اما غلظت آن در تیمار دارای12درصد پودر گوجه و نیز تیمار حاوی 8 درصد پودر گوجه با مولتی آنزیم نسبت به تیمار شاهد صفر، افزایش نشان داد (05/0>P). کم ترین غلظت آنزیم های کبدیALT، AST در تیمار حاوی 4 درصد پودر گوجه و تیمار دارای 4 درصد پودر گوجه به همراه مولتی آنزیم مشاهده شد(05/0>P). پایین ترین غلظت مالون دی آلدئید(MDA) و آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز(SOD) و گلوتاتیون پراکسیداز( GSH-Px) به ترتیب در تیمار دارای 4 درصد و 12درصد پودر گوجه مشاهده شد(05/0>P). بر این اساس، پودر گوجه عملکرد، فراسنجه های خونی و سیستم آنتی اکسیدانی را در بلدرچین های ژاپنی بهبود داد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of Different Levels of Tomato Powder with and without Addition of Enzymes on Performance, Blood Parameters and Antioxidant Status of Japanese Quails during Growth Period
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was conducted to investigate the effects of different levels of tomato powder (0, 4, 8 and 12%) and multi-enzyme Natuzyme-plus (0 and 0.05%) on performance, blood parameters and antioxidant status of Japanese quails during 28 Day. A total of 320 one day old chicks were used in 8 treatments with 4 replicates and 10 bird species per experimental unit in a completely randomized design with factorial experiment. Feed intake in treatment containing 12% tomato powder and live weight gain and feed conversion ratio in treatment with 8% tomato powder were better than the control group. Concentration of plasma glucose was higher in treatment with 4% tomato powder and control group with multi enzyme and treatment with 4% tomato powder and multi enzyme than control(P< 0.05).The concentrations of triglyceride, LDL and VLDL, in treatment have 12percent of tomato powder and control treatment with multi enzyme and also concentration of triglyceride and VLDL in treatment with 12% tomato powder with multi enzyme, were lower than control group(P< 0.05). But concentration of HDL increased in treatments with 12% tomato powder compared to control treatment (P< 0.05).The lowest concentration of ALT, AST in treatment have 4% tomato powder and treatment containing 4% tomato powder with multi enzyme was observed (P< 0.05). lowest concentrations of MDA and Superoxide dismodiumtas (SOD) and Glutathione peroxidase (GSH-Px), respectively in the treatment with 4% and 12% of tomato powder, were observed (P < 0.05). Accordingly, tomato powder improve performance, blood parameters and antioxidant system in Japanese quail.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله کمال سحرخیز بندفروزی | Kamal Saharkhiz bandforouzi
Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
دانشگاه علوم کشاوزی و منابع طبیعی ساری

منصور رضایی | Mansour Rezaei
Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
دانشگاه علوم کشاوزی و منابع طبیعی ساری

محمد کاظمی فرد | Mohammad KazemiFard
Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
دانشگاه علوم کشاوزی و منابع طبیعی ساری


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-968-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه طیور
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات