این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۰، شماره ۲۳، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی تأثیر سطوح مختلف مکمل پری‌بیوتیک و پپتید بر عملکرد رشد، قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی و نمره قوام مدفوع بره‌های شیرخوار زل
چکیده فارسی مقاله در این مطالعه تأثیر سطوح مختلف مکمل پری­بیوتیک و پپتید بر عملکرد رشد، قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی و نمره قوام مدفوع بره­های شیرخوار زل در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با روش فاکتوریل3×2 روی 36 رأس بره شیرخوار نر زل در سن 10 روزگی با میانگین وزن 53/0±4/4 کیلوگرم به مدت 70 روز مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی به ترتیب شامل 1) تیمار شاهد (بدون پری­بیوتیک و پپتید)، 2) تیمار حاوی صفر گرم پری­بیوتیک و 2 گرم پپتید، 3) تیمار حاوی 5/1 گرم پری­بیوتیک و صفر گرم پپتید، 4) تیمار حاوی 5/1 گرم پری­بیوتیک و 2 گرم پپتید، 5) تیمار حاوی 3 گرم پری­بیوتیک و صفر گرم پپتید و 6) تیمار حاوی 3 گرم پری­بیوتیک و 2 گرم پپتید، روزانه به ازای هر رأس دام آزمایشی در جایگزین شیر مصرفی بودند. نتایج میانگین خوراک مصرفی و افزایش وزن روزانه بره­های آزمایشی نشان داد که اختلاف معنی­داری بین تیمارهای آزمایشی وجود داشت (05/0>P)، به صورتی که سطوح 2 گرم پپتید و 5/1 گرم پری­بیوتیک دارای مقادیر بالاتری بودند. در نتایج میانگین قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی اختلاف معنی­داری در ماده خشک، ماده آلی، پروتئین خام و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی در اثرات متقابل پپتید و پری­بیوتیک وجود داشت (05/0>P). در نتایج میانگین نمره قوام مدفوع، به طور معنی­داری در سطح 5/1 گرم پری­بیوتیک نمره قوام کمتری مشاهده شد (05/0>P). سطح 2 گرم پپتید و 5/1 گرم پری­بیوتیک به طور معنی­داری صفات لاشه را بهبود بخشید. همچنین در نتایج ضریب تبدیل غذایی و ابعاد بدن اختلاف معنی­داری مشاهده نشد (05/0P).  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله عملکرد رشد، پری‌بیوتیک، پپتید، قابلیت هضم، بره‌های شیرخوار

عنوان انگلیسی e Effects of different levels of prebiotic and peptide supplementations on growth performance, apparent digestibility nutrients and fecal score in suckling Zell lambs
چکیده انگلیسی مقاله This study investigated the effects of different levels of prebiotic and peptide supplementations on growth performance, apparent digestibility of nutrients and fecal score in suckling Zell lambs. A completely randomized experiment was designed with a factorial arrangement of 3×2 containing 36 male suckling Zell lambs aged 10 day and with a mean weight of 4.4±0.33 kg for 70 days. The treatments consisted of 1- control (without prebiotic and peptide), 2- 0 g of prebiotic and 2 g of peptide, 3- 1.5 g of prebiotic and 0 g of peptide, 4- 1.5 g of prebiotic and 2 g of peptide, 5- 3 g of prebiotic and 0 of peptide, and 6- 3 g of prebiotic and 2 g of peptide per day for the experimental lambs in milk replacement. The results of mean feed intake and daily weight gain of experimental lambs showed a significant difference between experimental treatments (P< 0.05), so were higher in  treatment of 2 g peptide and 1.5 g prebiotic. There was a significant difference in the apparent digestibility nutrients in DM, OM, CP and ADF peptide and peri-biotic interaction effects (P< 0.05). In results of fecal score, there was a significant decrease in consistency score of 1.5 g prebiotics (P< 0.05). Carcass traits significantly improved by treatment of 2 g peptide and 1.5 g prebiotic. There was no significant difference in the results of feed conversion rarion (FCR) and body dimensions. The overall results showed, feed intake significantly increased by treatment of  2 g peptide and 1.5 g of prebiotic and improved daily gain and fecal score in some experimental periods as well as carcass traits in lambs.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله یداله چاشنی دل | Yadollah Chashnidel
Department of Animal Sciences, Sari University of Agricultural Sciences and Natural Resources
عضو هیئت علمی دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

مهدی بهاری | mehdi bahari
PhD Students of Animal Nutrition, Sari University of Agricultural Sciences and Natural Resources
دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

اسداله تیموری یانسری | Asadollah Teimouri Yansari
Department of Animal Sciences, Sari University of Agricultural Sciences and Natural Resources
عضو هیئت علمی دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

محمد کاظمی فرد | Mohammad Kazemifard
Department of Animal Sciences, Sari University of Agricultural Sciences and Natural Resources
عضو هیئت علمی دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-131-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات