این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۱۰، شماره ۲۳، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
بررسی تاثیر مکمل آلی کروم بر عملکرد رشد، قابلیت هضم مواد مغذی، برخی فراسنجههای تخمیری شکمبه و متابولیتهای خون برههای پرواری کرمانی
چکیده فارسی مقاله
در پژوهش کنونی از 15 راس بره نر کرمانی با میانگین وزن اولیه 2/1 ± 9/31 کیلوگرم در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار و 5 تکرار به مدت 10 هفته شامل 2 هفته عادت پذیری به جیره پایه و 8 هفته آزمایش، استفاده شد. گروه های آزمایشی شامل گروه شاهد (عدم تغذیه با مکمل کروم)، گروه تغذیهشده با 5/1 میلیگرم کروم در هر کیلوگرم خوراک با استفاده از مکمل آلی کروم-متیونین و گروه تغذیهشده با 3 میلیگرم کروم در کیلوگرم خوراک با استفاده از مکمل کروم-متیونین، بودند. نتایج نشان داد که میانگین مصرف خوراک روزانه در برههای تغذیهشده با 5/1 میلیگرم (002/0=P) و 3 میلیگرم (0004/0=P)کروم کمتر از گروه شاهد بود. وزن نهایی و متوسط افزایش وزن روزانه تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. تغذیه برهها با 3 میلیگرم کروم سبب کاهش ضریب تبدیل خوراک شد (04/0=P). تیمارهای آزمایشی تاثیری بر قابلیت هضم ماده خشک، ماده آلی، چربی و الیاف نامحلول در شوینده خنثی نداشتند، اما قابلیت هضم الیاف نامحلول در شوینده اسیدی در برههای پرواری تغذیهشده با 5/1 (003/0=P) و 3 میلیگرم کروم (02/0=P) در مقایسه با گروه شاهد بالاتر بود. تغذیه برهها با مکمل کروم تاثیری بر غلظت نیتروژن آمونیاکی و pH مایع شکمبه و غلظت گلوکز، پروتئین تام، آلبومین، گلوبولین، اوره و تریگلیسرید خون نداشت. بنابراین میتوان نتیجهگیری کرد که استفاده از مکمل کروم به میزان 3 میلیگرم در کیلوگرم خوراک سبب بهبود ضریب تبدیل خوراک برههای پرواری می شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The effect of organic chromium supplement on growth performance, nutrients digestibility and some ruminal fermentation parameters and blood metabolites in fattening lambs
چکیده انگلیسی مقاله
In the present study, fifteen Kermani male lambs with average body weight of 31.9±1.2 kg were used in a completely randomized design with 3 treatments and 5 replicates each, for 10 weeks including 2 weeks of adaptation to basal diet and 8 weeks of data collection. The experimental groups were (1) control group (without chromium-methionine (Cr-Met) supplementation), (2) lambs fed with 1.5 mg Cr/kg diet of Cr-Met, and (3) lambs received 3 mg Cr/kg of Cr-Met supplement. The results showed that average daily feed intake of lambs received 1.5 (P=0.002) and 3 (P=0.0004) mg/kg of Cr supplement was higher than that of the control animals. Chromium supplement had no influence on final body weight and average daily gain, however, feed conversion ratio decreased in lambs fed with 3 mg/kg diet of Cr supplement (P=0.04). The digestibility coefficients of dry matter, organic matter, fat and neutral detergent fibre (NDF) were not affected by the experimental treatments; however, acid detergent fibre (ADF) digestibility was higher in lambs fed with 1.5 (P=0.003) and 3 (P=0.02) mg Cr/kg of diet than those fed the control diet. Chromium supplement had no significant effects on pH and ammonia nitrogen (NH3-N) concentration of ruminal fluid. Similarly, serum glucose, total protein, albumin, globulin, triglyceride and urea concentrations were not different among experimental groups. It can be concluded that feeding 3 mg/kg diet of Cr-Met supplement improves feed conversion efficiency of fattening lambs. Moreover, both Cr-Met levels decrease feed intake and increase ADF digestibility.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
اسما سیفعلی نسب | Asma Seifalinasab
University of Jiroft
دانشگاه جیرفت
امیر موسائی | Amir Mousaie
University of Jiroft
دانشگاه جیرفت
مرتضی ستایی مختاری | Morteza Sattaei Mokhtari
University of Jiroft
جیرفت، کیلومتر 8 جاده بندرعباس، دانشگاه جیرفت
حسین دوماری | Hossein Doumari
University of Jiroft
جیرفت، کیلومتر 8 جاده بندرعباس، دانشگاه جیرفت
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-890-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات