این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۱۰، شماره ۲۳، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
تاثیر اسانس مرزه و آنتیبیوتیک فلاوومایسین بر شاخص های عملکرد و پارامترهای ایمنی جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله
هدف از این مطالعه بررسی تاثیر اسانس مرزه و فلاوومایسین بر عملکرد، کیفیت لاشه، پارامترهای ایمنی و هماتولوژی جوجههای گوشتی بود. در این تحقیق تعداد 400 قطعه جوجه جنس نر سویه تجاری راس 308، در قالب طرح آزمایشی کاملاً تصادفی با پنج تیمار و چهار تکرار و 20 قطعه جوجه گوشتی در هر واحد آزمایش مورد استفاده قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل جیره شاهد (فاقد اسانس مرزه و آنتیبیوتیک فلاوومایسین)، جیره حاوی آنتیبیوتیک فلاوومایسین 6/0 درصد و سطوح متفاوت اسانس مرزه (200 ، 400 و 600 میلیگرم در کیلوگرم خوراک) بود. نتایج نشان داد افزودن اسانس مرزه در مقایسه با فلاوومایسین به جیره جوجههای گوشتی در هفتههای اول و پنجم پرورش باعث کاهش معنیدار مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی شد و در هفته نخست باعث بهبود معنیدار افزایش وزن در مقایسه با گروه شاهد شد (05/0P<). تاثیر اسانس مرزه و آنتیبیوتیک فلاوومایسین بر افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل غذایی جوجههای گوشتی در کل دوره معنیدار نبود. بین تیمارهای آزمایشی به لحاظ میزان آب مصرفی در کل دوره پرورش تفاوت معنیداری وجود داشت، جوجههای تغذیه شده با جیره حاوی 200 و 400 میلیگرم در کیلوگرم اسانس مرزه به ترتیب بیشترین و کمترین مصرف آب را داشتند (05/0P<). تاثیر اسانس مرزه و فلاوومایسین بر کیفیت لاشه، فرآسنجههای خونی، پارامترهای ایمنی و کیفیت گوشت سینه معنیدار نبود. با توجه به یافتههای تحقیق حاضر میتوان بیان نمود که آنتیبیوتیک فلاوومایسین و اسانس مرزه تاثیر معنیداری در جهت بهبود شاخصهای تولید، پارامترهای ایمنی و کیفیت لاشه جوجههای گوشتی ندارند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسانس مرزه، جوجه گوشتی، عملکرد، فلاوومایسین
عنوان انگلیسی
Effects of savory essential oil and flavomycin on performance and immune parameters in broiler chicks
چکیده انگلیسی مقاله
This study was carried out to investigate the effects of Savory essential oil and Flavomycin on performance, some carcass traits, immune response and hematology of broiler chickens. To this aim, four houndered Ross 308 male chicks were used in a completely randomized design with 5 treatments and 4 replicates and 20 broiler chicks per experimental unit. Experimental treatments consisted of control group (without any additive in diet), diet containing 0.6% of flavomycin, and dietes containing 200, 400 and 600 mg savory essential oil per Kg diet, respectively. The results showed that the addition of savory essential oil significantly improved feed intake and feed conversion ratio in comparison with flavomycin in first and fifth weeks of age, , and in the first week significantly improved weight gain compared with the negative control group (P< 0.05). The effect of savory essential oil and flavomycin on body weight gain and feed conversion ratio in broiler chicks was not significant in the whole period. There was a significant difference between the experimental groups in terms of water intake during the whole period of breeding, and in this regard, chicks fed 400 ppm of savory essential oil had the least water intake (P < 0.05). Consumption of savory essential oil and flavomycin had no significant effect on carcass traits, blood parameters, immunity statue and quality of breast meat of broiler chicks (P> 0.05). Based on the results of this study, savory essential oil and flavomycin had not positive impact on productive performance, immune response and carcass quality in broiler chicks.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمد یگانه پرست | Mohammad Yeganeparast
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
علیرضا جعفری اروری | Ali Reza Jafari Arvari
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
مهدی خجستهکی | mahdi Khojastekei
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
سیدمحمد هاشمی | Seyed Mohammad Hashemi
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-943-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه طیور
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات