این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۰، شماره ۲۳، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی اثرات استفاده از‌افزودنی‌های متفاوت بر فراسنجه‌های خون، قابلیت هضم مواد مغذی و عملکرد تولیدی گاوهای شیری
چکیده فارسی مقاله هدف از این آزمایش اثرات مصرف مکمل­های افزودنی پروبیوتیکی و پری­بیوتیکی در جیره گاوهای شیری، بر عملکرد کمی وکیفی تولید شیر، مصرف خوراک،  قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجه‌های خون بود تعداد 40 رأس گاو شیری نژاد هلشتاین با تولید شیر روزانه 5 ± 37 کیلوگرم و وزن اولیه 40 ± 700 کیلوگرم در چهار گروه در قالب طرح کاملا تصادفی قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی به ترتیب شامل: یک- گروه شاهد (جیره پایه)، دو- گروه پروبیوتیک ( جیره پایه + چهار گرم پروبیوتیک به ازای هر رأس در روز)، سه- گروه پری بیوتیک ( جیره پایه + 14گرم پری­بیوتیک به ازای هر رأس در روز)، چهار- گروه سین بیوتیک (جیره پایه + چهار گرم پروبیوتیک + 14گرم پری­بیوتیک به ازای هر رأس در روز) بود. مقدار خوراک مصرفی هر گاو در کل دوره ثبت شد. جهت تعیین ترکیبات شیر، هفته ای دو مرتبه از شیر هر وعده شیردوشی شده، نمونه برداشته شد و ترکیبات شیر (درصد چربی، پروتئن، لاکتوز و مواد جامد بدون چربی) با دستگاه میلکواسکن اندازه گیری شد. مدفوع درهفت روز آخر آزمایش برای تعیین قابلیت هضم جمع­آوری گردید. نمونه های خون ساعت 9.00 صبح (دو ساعت بعد از خوراک دهی صبح) در هفته پایانی آزمایش از گاوها برای تعیین غلظت کلسترول، گلوکز، تری گلیسرید، پروتئین کل و آلبومین با استفاده از لوله های تحت خلا دارای ماده ضد انعقاد از سیاهرگ گردنی وداج گرفته شد. چهار ساعت پس از خوراک‌دهی صبح مایع شکمبه گرفته شد و بلافاصله  pHآن تعیین گردید. نتایج آزمایش نشان داد مقدار تولید شیرخام روزانه و میزان چربی  افزایش پیدا کرد و اختلاف­معنی­داری با گروه شاهد (جیره پایه بدون افزودنی) داشت (05/0P<). نتایج مربوط به میانگین ماده خشک مصرفی نشان داد که هیچ­گونه اختلاف معنی­داری بین جیره­های مختلف وجود نداشت. بیشترین ضریب قابلیت هضم ماده خشک، چربی و ماده آلی مربوط به گروهی بود که پروبیوتیک مصرف کرده بودند و با سایر گروه­ها اختلاف معنی­داری داشت (05/0>P). غلظت گلوکز پلاسما با افزایش مقدار پروبیوتیک افزایش پیدا کرد، بطوری­که باعث کاهش معنی­داری در گروه شاهد در مقایسه با سایر جیره­ها شد (05/0P<). با مصرف پروبیوتیک مقدارpH  مایع شکمبه دام‌های آزمایشی تغییر نکرد و هیچ گونه اختلاف معنی­داری با سایر تیمارها نداشت (05/0
کلیدواژه‌های فارسی مقاله مکمل‌های افزودنی، پرو‌بیوتیک، نشخوارکنندگان، عملکرد

عنوان انگلیسی Effects of Different Addictions on Blood Metabolites, Digestibility of Nutrients and Dietary Production of Dairy Cows
چکیده انگلیسی مقاله Abstract    The purpose of this study was to determine the effects of supplementation of probiotic and peri-biotic supplements in dairy cows on quantitative and qualitative yield of milk, feed intake, digestibility of nutrients, and blood metabolites. Forty Holstein dairy cows  with daily milk production of 37 ± 5 kg and initial weight 40 ± 700 kg were divided into four groups in a completely randomized design. The experimental treatments consisted of: one- control group (basal diet), two- probiotic group (basal  diet + 4 gr probiotic per head per day), three- prebiotic group (basal diet + 14 gr perbiotypes per Ross per day), four- Synbiotic group (basal diet + 4 gr probiotic + 14 gr perbiotic per head per day). The amount of feed consumed per cow was recorded throughout the entire period. Milk samples were collected twice a week from each milked milk for determining the milk composition, and the milk composition (fat, protein, lactose and fatty solids) was measured Total feces were collected to determine digestibility in the last 7 days of experiment. In the last day of experiment, blood samples at 4 hours after morning feeding by venogecte tubes and rumen fluid were collected at 4 hours after morning feeding Four hours after the morning meal reverse transcriptase and immediately determined by pH. The results of the experiment showed that the amount of daily milk production and fat content increased and there was a significant difference with the control group (basal diet without additive) (P < 0.05). The results of the average dry matter consumption indicated that there was no significant difference between different diets.The highest digestibility coefficient of dry matter, fat and organic matter belonged to the group that consumed probiotics and had a significant difference with other groups (P < 0.05). Concentration of plasma glucose increased with increasing probiotic content, which caused a significant reduction in the control group compared to other diets (P < 0.05). With the use of probiotic, the pH of ruminal fluid in experimental animals did not change and there was no significant difference with other treatments (p < 0.05). In general, it can be concluded that probiotic supplements used in this study can improve the yield of dairy cows, but have no significant effect on the digestibility of nutrients.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Additives, Probiotics, Ruminants, Performance

نویسندگان مقاله مسعود دیدارخواه | masood didarkhah
Assistant Professor, Department of Agriculture, University of Birjand, Birjand, Iran
دانشگاه بیرجند

هادی سریر | hadi sarir
Associate Professor, Department of Animal Sciences, Faculty of Agriculture, Birjand University, Birjand, Iran
دانشگاه بیرجند

موسی وطن دوست | Moosa Vatandoost
Assistant Professor, Department of Agriculture, Payame Noor University, PO BOX 19395-3697, Tehran, IRAN
گروه کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-898-4&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات