این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۱۰، شماره ۲۳، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
تاثیر منابع مختلف روغن بر عملکرد و الگوی اسیدهای چرب گوشت سینه و ران جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
این آزمایش به منظور تعیین اثر افزودن روغنهای گیاهی به جیره بر عملکرد، خصوصیات لاشه و الگوی اسیدهای چرب گوشت سینه و ران جوجههای گوشتی انجام گرفت. جهت انجام ازمایش تعداد 300 قطعه جوجه یکروزه سویه کاب 500 در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار (روغنهای سویا، کتان، کانولا، ذرت و آفتابگردان)، پنج تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار و به مدت 42 روز بر روی بستر پرورش داده شدند. در انتهای آزمایش و پس از چهار ساعت گرسنگی، دو پرنده از هر تکرار (یک مرغ و یک خروس) کشتار شد و پس از تعیین خصوصیات لاشه، از گوشت ران و سینه خروسها، نمونهگیری صورت گرفت. استفاده از منابع مختلف روغن گیاهی تاثیر معنیداری بر افزایش وزن (42-1 روزگی)، ضریب تبدیل غذایی (42-1 روزگی) و خصوصیات لاشه نداشت. اضافه کردن روغن کتان به جیره باعث افزایش مقدار اسیدهای چرب غیراشباع، اسیدهای چرب غیراشباع دارای چند پیوند دوگانه، اسیدهای چرب امگا-3 و افزایش نسبت اسیدهای چرب غیراشباع به اسیدهای چرب اشباع و اسیدهای چرب غیراشباع دارای چند پیوند دوگانه به اسیدهای چرب اشباع و کاهش نسبت اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3 در ماهیچه سینه و ران جوجههای گوشتی شد (05/0>P). بیشترین مقدار اسیدهای چرب امگا-6 در گوشت ران جوجههای تغذیه شده با جیرههای حاوی روغنهای ذرت و کتان و کمترین مقدار آن در جیره حاوی روغن کانولا، مشاهده شد (05/0>P). نتایج آزمایش نشان داد افزودن منابع مختلف روغنهای گیاهی به جیره تاثیر معنیداری بر ضریب تبدیل غذایی پرندگان نداشت ولی استفاده از روغن کتان باعث افزایش اسیدهای چرب امگا-3 در گوشت سینه و ران جوجههای گوشتی شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
جوجه گوشتی، روغن کتان، اسیدهای چرب، خصوصیات لاشه، عملکرد
عنوان انگلیسی
Effects of Different Oil Sources on Performance and Fatty Acid Profile of Breast and Thigh Muscles in Broilers
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment was conducted to determine the effect of different vegetable oil types on broiler performance, carcass characteristics and fatty acid profile of breast and thigh meat. For it, a total number of 300 day-old cobb-500 broiler chickens were housed in floor pens for 42 days in a completely randomized design, consisted of 5 treatments (soy, flaxseed, canola, corn and sunflower), with 5 replicates and 12 chicks in each. At 43 days of age, after 4 hour of fasting, two birds from each replicate (a male and a female) were slaughtered by cervical dislocation and after carcass characteristic determination, sampling from male breast and thigh was done. Different vegetable oil sources had no significant effect on weight gain (1-42 day period), feed conversion ratio (1-42 day period) and carcass characteristics. Flaxseed oil increased UFA, PUFA, n-3 fatty acids, UFA:SFA ratio, PUFA:SFA ratio and decreased n-6:n-3 ratio in breast and thigh muscles (P< 0.05). The highest content of n-6 fatty acids was observed in the thigh of the chickens fed corn and flaxseed oils and the lowest was seen in broilers received canola oil (P< 0.05). The results showed that dietary oil source had no significant effect on feed conversion ratio but inclusion of flaxseed oil enhanced n-3 fatty acid content of broiler breast and thigh meat.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
رضا میرشکار | Reza Mirshekar
Gorgan university of agricultural sciences and natural resources
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
فتح اله بلداجی | Fathollah Boldaji
Gorgan university of agricultural sciences and natural resources
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
بهروز دستار | Behrouz Dastar
Gorgan university of agricultural sciences and natural resources
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
احد یامچی | Ahad Yamchi
Gorgan university of agricultural sciences and natural resources
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1033-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه طیور
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات