این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مهندسی مکانیک امیرکبیر، جلد ۵۰، شماره ۶، صفحات ۱۳۸۹-۱۴۰۲

عنوان فارسی تحلیل انرژی و اگزرژی و بررسی راهکارهای کاهش مصرف سوخت در واحدهای دست‌پز پخت نان‌های سنتی مسطح
چکیده فارسی مقاله در تحقیق حاضر، با انجام آزمایشهای تجربی، تحقیقات میدانی و محاسبات تحلیلی، ابتدا برآورد دقیقی از بازده انرژیو اگزرژی و همچنین تلفات انرژی و مصرف سوخت انواع مختلف تنورهای دستپز پخت نانهای سنتی مسطح انجام میشود وسپس راهکارهای کاربردی برای کاهش مصرف سوخت این نانواییها ارائه میشود. طبق نتایج، بازده انرژی تنورهای سنگک،بربری و تافتون بسیار پایین و بهترتیب در حدود % 12% ،21و % 5است. همچنین تحلیل اگزرژی نشان میدهد که در موردتمام نانواییها، انرژی تلفشده از دودکش تنور از لحاظ ترمودینامیکی کیفیت بازیافت بالایی ندارد و سهم اصلی تلفات اگزرژیدر این واحدها مربوط به احتراق سوخت و تلفات حرارتی از جدارههای تنور است. نتایج نشان میدهند که با انجام عایقکاریبرای تنورهای نانوایی میتوان تا حدود % 65تلفات حرارتی از جدارهها را کاهش داد. همچنین مشخص شد که با کاهش مقدارهوای اضافی ورودی به مشعل تا % ،5میتوان تلفات حرارتی در اثر هوای اضافی را بیش از % 90کاهش داد. در نهایت مشخصشد که با انجام راهکارهای فوق، میتوان بازده انرژی و اگزرژی تنورهای نانوایی سنگک، بربری و تافتون را افزایش و مصرفسالیانه گاز طبیعی را برای این واحدها، بهترتیب در حدود % 66% ،58و % 82کاهش داد
کلیدواژه‌های فارسی مقاله مطالعه تجربی و تحلیلی، نان مسطح، انرژی، اگزرژی، کاهش مصرف سوخت،

عنوان انگلیسی Energy and Exergy Analyzes and Evaluation of Traditional Flatbread Bakeries
چکیده انگلیسی مقاله In this study by experimental measurements and mathematical methods, the energy and exergy efficiencies, wasting energies and fuel consumptions of different traditional flatbreads bakeries are obtained. The knowledge about these parameters can pave the way to find useful solutions for reducing energy consumptions in bakeries. Based on obtained results, the energy efficiencies of Sangak, Barbari and Taftun bakeries are about 21%, 12% and 5%, respectively. On the other side, the exergy analyzes for these bakeries illustrate that thermo-dynamical quality of wasted energy of flue gases is low for Sangak and Barbari bakeries. According to results, usage of insulator for side-walls and roof of oven and reducing excess air in combustion reaction, are useful solutions to decease wasting fuel in bakeries. By using insulator for walls and roof of oven the wasted energy of walls can reduce about 65%. Also by controlling the combustion reaction to perform with 5% excess air the wasted energy of excess air decreases about 90%. Finally, it was cleared that above solutions can increase the energy and exergy efficiencies of bakeries and also their can reduce the annual energy consumption of Sangak, Barbari and Taftun bakeries about 58%, 66% and 82%, respectively.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سید عبدالمهدی هاشمی |
دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه کاشان، ایران

سروش صدری‌پور |
دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه کاشان، ایران - شرکت فنی و مهندسی فنآفرینی آلتون، اصفهان، ایران

محمد استاجلو |
دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه کاشان، ایران


نشانی اینترنتی https://mej.aut.ac.ir/article_958_dca88dddc4aeb80c4f32ee53d9163604.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1252/article-1252-1479075.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات