این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
طب جنوب
، جلد ۱۹، شماره ۲، صفحات ۲۳۴-۲۴۳
عنوان فارسی
تأثیر هشت هفته رژیم غذایی پرچرب همراه با تمرین استقامتی بر سطوح پلاسمایی آمیلین رتهای نر نژاد ویستار
چکیده فارسی مقاله
زمینه: آمیلین هورمونی پلیپپتیدی است که با کاهش اشتها از افزایش وزن و چاقی جلوگیری میکند. بنابراین، هدف مطالعهی حاضر تأثیر هشت هفته رژیم غذایی پرچرب همراه با تمرین استقامتی بر وزن و سطوح پلاسمایی آمیلین رتهای نر ویستار بود. مواد و روشها: در این مطالعهی تجربی، 24 سر رت نر جوان نژاد ویستار، با دامنه سنی 50 تا 60 روز و میانگین وزنی 10±160 گرم به سه گروه هشت تایی شامل گروه کنترل (C)، گروه رژیم پرچرب (HFD) و گروه تمرین استقامتی و رژیم پرچرب (ET+HFD) تقسیم شدند. رتهای گروه (ET+HFD) به مدت هشت هفته، پنج روز در هفته، هر جلسه 63-20 دقیقه با سرعت 30-15 متر در دقیقه روی تردمیل بدون شیب دویدند و از رژیم پرچرب استفاده کردند. گروه کنترل (C) برای خونگیری اولیه و گروه رژیم پرچرب (HFD) تمرین نکردند. رژیم غذایی پرچرب در دسترس دو گروه کنترل و تمرین شامل 60 درصد چربی، 24 درصد کربوهیدارت و 16 درصد پروتئین بود. خونگیری24 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین با دوازده ساعت ناشتایی انجام شد. مقادیر آمیلین به کمک کیت الایزا Cusabio Biotech اندازهگیری شد. دادههای جمعآوری شده با استفاده از آزمون آماری ANOVA و تعقیبی توکی تجزیه و تحلیل شدند (05/0>P). یافتهها: مقادیر آمیلین گروه تمرین (ET+HFD) و رژیم (HFD) نسبت به گروه پایه تفاوت معناداری نداشتند(25/0=p و 867/0=p). کاهش غلظت آمیلین گروه تمرین نسبت به گروه رژیم (بدون تمرین) معنادار نبود (543/0=p). وزن رتهای گروه رژیم و تمرین در حد معناداری زیادتر از گروه پایه بود (0001/0>p). تفاوت معناداری بین وزن رتهای گروه تمرین و رژیم مشاهده نشد (795/0=p). نتیجهگیری: بهنظر میرسد، هشت هفته رژیم غذایی پرچرب با و بدون تمرین ورزشی استقامتی نمیتواند موجب تغییر معنادار مقادیر آمیلین پلاسمای رتها شود. با این حال، رژیم غذایی پرچرب موجب افزایش وزن رتها شد و هشت هفته تمرین استقامتی قادر به کاهش وزن رتهای تغذیه شونده با رژیم غذایی پرچرب نبود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
رژیم غذایی پرچرب، تمرین استقامتی، آمیلین
عنوان انگلیسی
Effect of eight weeks high-fat diet with endurance training on plasma levels of Amylin in male Wistar rats
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Amylin is a polypeptide hormone prevents weight gain and obesity by loss of appetite. Therefore, the purpose of this study was the effect of eight weeks high-fat diet with endurance training on body weight and plasma levels of amylin in male wistar rats. Materials and Methods: In this experimental study, 24 young male Wistar rats were divided into three groups (n=8) includes control (C), high fat diet + training (ET+HFD) and high fat diet (HFD) groups in age range 50 to 60 days and average weight 160±10 g. The (ET+HFD) group rats run on treadmill without slope by 5 day/week, per session 20-63 min, 15-30 m/min velocity for eight weeks and they used a high fat diet. The control group used for initial sampling and high fat diet (HFD) group no train. High fat diet was included 60% fat, 24% CHO and 16% protein available two groups; C and ET. Blood sampling was conducted after latest training session with 12h fasting. The amylin concentration was measured by Cusabio Biotech elisa kit. The collected data were analyzed using the ANOVA and Tukey Post-Hoc tests (P< 0/05). Results: There were no significant difference between amylin levels in (ET+HFD) and (HFD) groups compared to control (C) group (p=0/25, p=0/867). The reduction of amylin concentration was no significant in (ET+HFD) group than HFD group (p=0/543). The rats' body weight were higher significantly in ET+HFD and HFD than control group (p< 0/0001). No difference significant appears between body weight in ET+HFD and HFD group rats (p=0/795). Conclusion: It seems that high fat diet for eight weeks with and without endurance exercise training does not change plasma level of amylin concentration in rats. However, high fat diet increase rats body weight and eight weeks endurance training was not able to reduce body weight in high fat diet-fed rats.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
High Fat Diet, Endurance Training, Amylin
نویسندگان مقاله
محمدرضا کردی | mohammadreza kordi
department of exercise physiology, school of physical education, tehran university, tehran, iran
گروه فیزیولوژی ورزش، دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
فرزانه ملکی | farzaneh maleki
department of exercise physiology, school of physical education, tehran university, tehran, iran
گروه فیزیولوژی ورزش، دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
علی اصغر رواسی | aliasghar ravasi
department of exercise physiology, school of physical education, tehran university, tehran, iran
گروه فیزیولوژی ورزش، دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
صادق ستاری فرد | sadegh satarifard
department of exercise physiology, school of physical education, tehran university, tehran, iran
گروه فیزیولوژی ورزش، دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
نشانی اینترنتی
http://ismj.bpums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3-690&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
اختلالات سیستمیک- متابولیکی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات