این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
طب جنوب
، جلد ۱۹، شماره ۲، صفحات ۲۴۴-۲۵۷
عنوان فارسی
هیستامین، بیومارکر تازگی ماهی شیر (Scomberomorus commerrson)
چکیده فارسی مقاله
زمینه: سندروم اسکومبروئیدی (Scombridae)، یکی از مهمترین مسمومیت غذایی با علایم شبیه آلرژی به غذاهای دریایی است که توسط آمینهای بیوژنیک ایجاد میگردد. هیستامین از دکربوکسیلاسیون اسید آمینه هیستیدین موجود در ماهیها، توسط آنزیم هیستیدین دکربوکسیلاز تولید میگردد. میزان هیستامین در ماهی و فرآوردههای آن، یکی از مهمترین بیومارکرهای سنجش تازگی و یا فساد در ماهی میباشند. از اهداف این مطالعه، تعیین میزان هیستامین به روش HPLC، در ماهیهای شیر، در شرایط نگهداری مختلف بود. مواد و روشها: تعداد 21 نمونه ماهی شیر صید گردیده در سواحل بوشهر، پس از استخراج هیستامین به روش تریکلرواستیک اسید، میزان هیستامین آنها در فواصل روزهای اول، دهم (نگهداری در C°4) و 30 ام (نگهداری در C°20-) توسط HPLC با آشکارساز FLD در طول موجهای λx:320 nm و λe:450 nm مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافتهها: میانگین هیستامین در نمونهها در روزهای مذکور به ترتیب دارای مقادیر 29/0±96/12، 53/0±02/17، 56/0±7/17 بود. کمترین میزان هیستامین در نمونههای ماهی شیر روزهای اول، دهم و سیام به ترتیب: N.D، 77/2، 07/7 و بیشترین مقادیر به ترتیب 86/40، 75/40، 07/40 بودند. نتیجهگیری: با وجود شناسایی هیستامین در 90 درصد از نمونهها، هیچکدام از مقادیر آنها کمتر از بیشتر از مجاز پذیرفته شده توسط استاندارد ملی ایران (50 میکروگرم بر میلیلیتر) نبود. هرچند که میزان 57/28 درصد از نمونهها دارای میزان هیستامین بالاتر از میزان پیشنهاد شده توسط FDA بودند (20 میکروگرم بر میلیلیتر).
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Histamine, as a biomarker of freshness in Barred mackerel (Scomberomorus commerrson)
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Scombroid syndrome is one of the most important food poisoning with symptoms similar to seafood allergy, that caused by biogenic amines. Histamine is produced by decarboxylation of the amino acid histidine in fish, by histidine decarboxylase enzyme. The histamine levels in fish and its products is one of the most important biomarkers to assess the freshness or corruption of the fish. One of objectives of this study was determination of histamine levels in Barred mackerel (Scomberomorus commerrson), by HPLC method, in different conditions of keeping. Material and Methods: There were evaluated the histamine contents, in 21 Barred mackerel samples trapped in the Bushehr coasts (Iran), after TCA extraction method, at different periods of the first, tenth (keeping at 4°C) and 30th days (keeping at -20 °C) by HPLC with FLD detector in wavelengths λx: 320 and λe: 450 nm. Results: The Mean ± SD of histamine in samples in revealed days were respectively the values of 12.96±0.29, 17.02±0.53 and 17.7±0.56 ppm. The highest levels of histamine in all samples in first, tenth and thirty days were respectively, ND, 2.77 and 7.77 ppm; and maximum levels were respectively 40.86, 40.75 and 40.07 ppm. Conclusion: Although the detection of histamine in 90% of samples, there was no sample above maximum Tolerable level (MTL) assigned by Institute of Standard and Industrial Research of Iran (50 ppm). However, the histamine levels in 27.87% of samples were exceeded the maximum levels set in the FDA (20ppm).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سمیرا گودرزی | samira gudarzi
kherad institute of higher education, bushehr - iran
موسسه آموزش عالی خرد، بوشهر- ایران
عمار مریم آبادی | amar maryamabadi
research and development department, shakheh zeytoon lian inspection co, bushehr, iran
واحد تحقیق و توسعه، شرکت بازرسی فنی شاخه زیتون لیان، بوشهر- ایران
ایرج نبی پور | iraj nabipour
the persian gulf marine biotechnology research center, the persian gulf biomedical research institute, bushehr university of medical sciences, bushehr, iran
مرکز تحقیقات زیست فناوری دریایی خلیج فارس، پژوهشکده علوم زیست پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)
غلامحسین محبی | gholamhossein mohebbi
the persian gulf marine biotechnology research center, the persian gulf biomedical research institute, bushehr university of medical sciences, bushehr, iran
مرکز تحقیقات زیست فناوری دریایی خلیج فارس، پژوهشکده علوم زیست پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)
سعیده آرمین | saeadeh armin
research and development department, shakheh zeytoon lian inspection co, bushehr, iran
واحد تحقیق و توسعه، شرکت بازرسی فنی شاخه زیتون لیان، بوشهر- ایران
امیر وزیری زاده | amir vazirizadeh
department of marine biotechnology, the persian gulf research and studies center, the persian gulf university
گروه زیست شناسی دریا، مرکز مطالعات و پژوهش های خلیج فارس، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه خلیج فارس بوشهر (Khalij fars university)
سرور شاغولی | soror shaghuli
kherad institute of higher education, bushehr - iran
موسسه آموزش عالی خرد، بوشهر- ایران
نشانی اینترنتی
http://ismj.bpums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3-691&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
اختلالات سیستمیک- متابولیکی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات