این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
طب جنوب
، جلد ۱۸، شماره ۶، صفحات ۱۱۸۶-۱۱۹۷
عنوان فارسی
بررسی اثر مصرف مکمل ال آرژینین بر عملکرد ورزشی، ترکیب بدنی و سدیم و پتاسیم خون در مردان ورزشکار سالم
چکیده فارسی مقاله
زمینه: ال-آرژنین اسید آمینهای نیمه ضروری است که میتواند بر عملکرد ورزشی تأثیرگذار باشد، بنابراین هدف از مطالعه ی حاضر بررسی اثر مصرف مکمل ال-آرژنین بر عملکرد ورزشی، ترکیب بدنی و سطح سدیم و پتاسیم خون در مردان ورزشکار میباشد. مواد و روشها: مطالعهی حاضر از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی شدهی دوسوکور به صورت موازی بود. افراد مورد بررسی 56 مرد ورزشکار با میانگین سنی 4/29±20/85 سال بودند که در زمستان سال 1392 در باشگاههای ورزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انتخاب شدند. ورزشکاران مکمل ال-آرژنین را با دوز 2 گرم در روز به مدت 45 روز در گروه مداخله و به همان میزان دارونما (مالتودکسترین) را در گروه کنترل دریافت کردند. در ابتدای و انتهای مطالعه میزان عملکرد ورزشی، ترکیب بدنی و سطح سدیم و پتاسیم خون اندازهگیری شد و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 19 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافتهها: در انتهای مطالعه عملکرد ورزشی در گروه دریافت کننده مکمل ال-آرژنین به طور معنیداری نسبت به گروه کنترل بهبود یافت (35/0=P) اما تغییر معنیداری در ترکیب بدنی و سطح سدیم و پتاسیم خون مشاهده نشد (05/0>P). نتیجهگیری: مصرف مکمل ال-آرژنین میتواند عملکرد ورزشی را در ورزشکاران نیمه حرفهای بهبود بخشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Evaluation the effects of L-arginine supplementation on exercise performance, body composition and serum sodium and potassium in healthy male athletes
چکیده انگلیسی مقاله
Background: L- Arginine is a semi-essential amino acid that can affect athletic performance. Thus the purpose of this study was to evaluate the effect of L- arginine supplementation on athletic performance, body composition and serum sodium and potassium levels in male athletes. Materials and Methods: This study was a randomized double-blind controlled clinical trial. Participants, 56 male athletes with an average age of 20.85±4.29 years were selected in Isfahan University of Medical Science clubs in the winter of 2014. Athletes received l- arginine supplementation with a dose of 2 g daily for 45 days in the intervention group and the same amount of placebo (maltodextrin) in the control group received. At the beginning and end of the study, the level of athletic performance, body composition and serum sodium and potassium levels were measured and data were analysis with using SPSS software version 19. Results: At the end of the study athletic performance in the group receiving supplements of L - arginine significantly improved compared to the control group (P=0.035). However, no significant changes in body composition and serum sodium and potassium levels were observed (P>0.05). Conclusion: Supplementation of L - arginine can improve athletic performance in semi-professional athletes.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
جهانگیر کریمیان | jahanger karimian
department of management and medical information, isfahan university of medical sciences, isfahan,iran
گروه مدیریت و برنامه ریزی تربیت بدنی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
محمدحسن انتظاری | mohammadhosean entezari
food security research center, department of clinical nutrition, school of nutrition and food science, isfahan university of medical sciences, isfahan, iran
مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
ناصح پهلوانی | naseh pahlavani
department of biostatistics, school of health, isfahan university of medical sciences, isfahan, iran
گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
بهمن پاپی | bahman papi
department of biostatistics, school of health, isfahan university of medical sciences, isfahan, iran
گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
حمید رسد | hamid rasad
food security research center, department of clinical nutrition, school of nutrition and food science, isfahan university of medical sciences, isfahan, iran
مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
فخرالدین چابکسوار | fakhrodin chaboksavar
department of health education, school of health, isfahan university of medical sciences, isfahan, iran
گروه آموزش بهداشت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://ismj.bpums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3-660&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
بیوشیمی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات