این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
ادیان و عرفان
، جلد ۴۴، شماره ۲، صفحات ۱۲۷-۱۴۲
عنوان فارسی
آداب خوراک در ادبیات عارفان و صوفیان ایران تا پایان قرن هفتم هجری
چکیده فارسی مقاله
با ورود اسلام به ایران، بسیاری از ابعاد فرهنگی و تمدنی ایران دستخوش دگرگونی شد. یکی از این حوزهها، قلمرو خوراک و آداب مربوط به آن بود که طی سدههای دوم تا هفتم ق و همزمان با دوره تثبیت چیرگی اسلام بر زندگی ایرانیان در دورهی خلافت عباسی، شکل فرجامین خود را پیدا کرد. این دگرگونیها از مسیرهای متفاوتی به متن جامعه ایرانی راه یافت. یکی از این مسیرها، عارفان و صوفیان عرفا و متصوفه بودند که بر پایهی دریافت خود از آموزههای اسلامی، با سفارشها و یا رفتارهای خود، زمینهساز جابهجایی مفاهیم اسلامی مرتبط با خوراک در ایران شدند. در این مقاله خواهیم کوشید تا بر پایهی متون به جا مانده از این جریان به بررسی این تأثیرگذاری پرداخته شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ایران بعد از اسلام، اسلام، خوراک، صوفیان.، عارفان،
عنوان انگلیسی
Customs of food in the literature of Sufis and mystics up to seventh century
چکیده انگلیسی مقاله
With the advent of Islam in Iran, many aspects of Iranian culture and civilization were changed. One of these areas was the realm of food and customs which finds its final form from second century to seventh century A.D. It was simultaneous with the consolidation of Islam dominance in Iran during the Abbasid caliphate. These changes were injected into Iranian society by different pathways. One of these paths was Sufis and mystics who changed customs of food according to their understanding of Islamic teachings and transmitted it by their recommendation or behaviors.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
کبری نودهی |
دانشگاه اصفهان، دانشجوی دکتری
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه اصفهان (Isfahan university)
هادی وکیلی |
دانشگاه فردوسی مشهد، استادیار
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
نشانی اینترنتی
http://jrm.ut.ac.ir/article_30035_d0d6b2f8fb651a9062038600fa1f63a6.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات